COVID-19 opozorilo

Če ste prehlajeni, vas boli žrelo, kašljate, imate povišano telesno temperaturo, OSTANITE DOMA in ne hodite v zdravstveni dom nenapovedano, temveč POKLIČITE v ambulanto svojega osebnega zdravnika, kjer boste prejeli vsa nadaljnja navodila.

V urgentnih primerih pokličite 112.

Namen ukrepov je zmanjšati število ljudi v čakalnicah in omejiti nevarnost morebitne okužbe. Za vse morebitne nevšečnosti se vam opravičujemo in se vam zahvaljujemo za vaše razumevanje.

Vprašalnik za preverjanje zdravstvenega stanja pacientov pred obravnavo v ambulanti >>

COVID-19 cepljenje

Spoštovani!

Cepljenje proti COVID 19 za občane občin Ajdovščina in Vipava poteka v ZD Ajdovščina. Sistem naročanja na cepljenje je omogočen s pomočjo spletnih obrazcev in po telefonu.

Pri naročanju (kdaj kdo pride na vrsto) upoštevamo prednostne kriterije za cepljenje, ki jih je določilo Ministrstvo za zdravje.

Občani, ki se bodo prijavili s spletnim obrazcem, bodo pravočasno obveščeni o datumu cepljenja s SMS sporočilom vsaj dva dni prej.

Da bomo lahko zagotovili čim bolj tekoč sprejem in obravnavo prijav na cepljenje proti COVID-19 paciente vljudno naprošamo, da prijave oddate preko spletnega obrazca.

Mag. Egon Stopar
dir. ZD Ajdovščina

NAROČANJE NA CEPLJENJE Covid-19 - ZDRAVSTVENI DOM Ajdovščina:

 • pokličite telefonsko številko 051 656 831, ob delavnikih, med 8. in 17. uro – ob prijavi nam boste morali sporočiti svoje ime in priimek, številko kartice zdravstvenega zavarovanja, številko mobilnega telefona za obveščanje, priimek osebnega zdravnika
 • pošljite prijavo na e-naslov cepljenje (pri) zd-ajdovscina (pika) si  v sporočilo napišite »Prijavljam se za cepljenje proti koronavirusu – ime in priimek, številka kartice zdravstvenega zavarovanja, številka mobilnega telefona za obveščanje, priimek osebnega zdravnika«
 • prijava z uporabo spletne rešitve doZdravnika (PRIPOROČAMO enostavno, varno)

Logotip za cepljenje

OPOMBA: Paciente, ki že uporabljate spletno rešitev doZdravnika.si obveščamo, da je ta povezava namenjena izključno za naročanje na cepljenje proti COVID-19.

Termin cepljenja vam bomo sporočili z SMS, predvidoma tri dni prej. V primeru, da se cepljenja ne boste mogli udeležiti, vas prosimo, da to pravočasno sporočite na telefonsko številko 051 656 831.

Prosimo vas, da redno spremljate obvestila na spletnih straneh in da z vprašanji o cepljenjih ne obremenjujete zdravstvenih delavcev v ambulantah.

Hvala za vaše razumevanje in sodelovanje. Ostanite zdravi!

Epidemijo bom pomagal obvladati le s svojim odgovornim ravnanjem

 • 29.12.2020
 •  

  Spoštovani,

  osnovna pravila za preprečevanje širjenja okužb so zelo preprosta:

  - ohranjajte medsebojno razdaljo,

  - skrbite za higieno rok in kašlja,

  - ne dotikajte se obraza z nečistimi rokami,

  - nosite zaščitno masko v zaprtih prostorih in povsod tam, kjer ni možno zagotoviti medsebojne razdalje.

  V teh dneh bi temu dodali še prošnjo / poziv, da letošnje praznike preživite v "mehurčkih" svojih družin in da se izogibate vsakršnim druženjem. Namesto druženj si čez dan privoščite družinski sprehod (živimo v dveh občinah, kjer je nešteto možnosti za sprehode), zvečer pa preberite kakšno lepo knjigo, poglejte kakšno lepo oddajo ali film, odigrajte družabno družinsko igro ali pa imejte sproščen družinski pogovor. 

  Če se okužite, bodite odgovorni in o tem obvestite vse tiste, ki so bili z vami v zadnjih treh dneh v tesnem stiku. Tako boste naredili pomemben korak, da se virus no bo mogel širiti naprej.

  Hvala, ker razumete izredno zahtevno situacijo in se zavedate, da je pomembno odgovorno ravnanje vsakega posameznika.