COVID-19 opozorilo

Če ste prehlajeni, vas boli žrelo, kašljate, imate povišano telesno temperaturo, OSTANITE DOMA in ne hodite v zdravstveni dom nenapovedano, temveč POKLIČITE v ambulanto svojega osebnega zdravnika, kjer boste prejeli vsa nadaljnja navodila.

V urgentnih primerih pokličite 112.

Namen ukrepov je zmanjšati število ljudi v čakalnicah in omejiti nevarnost morebitne okužbe. Za vse morebitne nevšečnosti se vam opravičujemo in se vam zahvaljujemo za vaše razumevanje.

Vprašalnik za preverjanje zdravstvenega stanja pacientov pred obravnavo v ambulanti >>

Epidemijo bom pomagal obvladati le s svojim odgovornim ravnanjem

 • 29.12.2020
 •  

  Spoštovani,

  osnovna pravila za preprečevanje širjenja okužb so zelo preprosta:

  - ohranjajte medsebojno razdaljo,

  - skrbite za higieno rok in kašlja,

  - ne dotikajte se obraza z nečistimi rokami,

  - nosite zaščitno masko v zaprtih prostorih in povsod tam, kjer ni možno zagotoviti medsebojne razdalje.

  V teh dneh bi temu dodali še prošnjo / poziv, da letošnje praznike preživite v "mehurčkih" svojih družin in da se izogibate vsakršnim druženjem. Namesto druženj si čez dan privoščite družinski sprehod (živimo v dveh občinah, kjer je nešteto možnosti za sprehode), zvečer pa preberite kakšno lepo knjigo, poglejte kakšno lepo oddajo ali film, odigrajte družabno družinsko igro ali pa imejte sproščen družinski pogovor. 

  Če se okužite, bodite odgovorni in o tem obvestite vse tiste, ki so bili z vami v zadnjih treh dneh v tesnem stiku. Tako boste naredili pomemben korak, da se virus no bo mogel širiti naprej.

  Hvala, ker razumete izredno zahtevno situacijo in se zavedate, da je pomembno odgovorno ravnanje vsakega posameznika.