COVID-19 opozorilo

Če ste prehlajeni, vas boli žrelo, kašljate, imate povišano telesno temperaturo, OSTANITE DOMA in ne hodite v zdravstveni dom nenapovedano, temveč POKLIČITE v ambulanto svojega osebnega zdravnika, kjer boste prejeli vsa nadaljnja navodila.

V urgentnih primerih pokličite 112.

Namen ukrepov je zmanjšati število ljudi v čakalnicah in omejiti nevarnost morebitne okužbe. Za vse morebitne nevšečnosti se vam opravičujemo in se vam zahvaljujemo za vaše razumevanje.

Vprašalnik za preverjanje zdravstvenega stanja pacientov pred obravnavo v ambulanti >>

COVID-19 cepljenje

Spoštovani!

Cepljenje proti COVID 19 za občane občin Ajdovščina in Vipava poteka v ZD Ajdovščina. Sistem naročanja na cepljenje je omogočen s pomočjo spletnih obrazcev in po telefonu.

Pri naročanju (kdaj kdo pride na vrsto) upoštevamo prednostne kriterije za cepljenje, ki jih je določilo Ministrstvo za zdravje.

Občani, ki se bodo prijavili s spletnim obrazcem, bodo pravočasno obveščeni o datumu cepljenja s SMS sporočilom vsaj dva dni prej.

Da bomo lahko zagotovili čim bolj tekoč sprejem in obravnavo prijav na cepljenje proti COVID-19 paciente vljudno naprošamo, da prijave oddate preko spletnega obrazca.

Mag. Egon Stopar
dir. ZD Ajdovščina

NAROČANJE NA CEPLJENJE Covid-19 - ZDRAVSTVENI DOM Ajdovščina:

 • pokličite telefonsko številko 051 656 831, ob delavnikih, med 8. in 17. uro – ob prijavi nam boste morali sporočiti svoje ime in priimek, številko kartice zdravstvenega zavarovanja, številko mobilnega telefona za obveščanje, priimek osebnega zdravnika
 • pošljite prijavo na e-naslov cepljenje (pri) zd-ajdovscina (pika) si  v sporočilo napišite »Prijavljam se za cepljenje proti koronavirusu – ime in priimek, številka kartice zdravstvenega zavarovanja, številka mobilnega telefona za obveščanje, priimek osebnega zdravnika«
 • prijava z uporabo spletne rešitve doZdravnika (PRIPOROČAMO enostavno, varno)

Logotip za cepljenje

OPOMBA: Paciente, ki že uporabljate spletno rešitev doZdravnika.si obveščamo, da je ta povezava namenjena izključno za naročanje na cepljenje proti COVID-19.

Termin cepljenja vam bomo sporočili z SMS, predvidoma tri dni prej. V primeru, da se cepljenja ne boste mogli udeležiti, vas prosimo, da to pravočasno sporočite na telefonsko številko 051 656 831.

Prosimo vas, da redno spremljate obvestila na spletnih straneh in da z vprašanji o cepljenjih ne obremenjujete zdravstvenih delavcev v ambulantah.

Hvala za vaše razumevanje in sodelovanje. Ostanite zdravi!

Zaključek 28. tekmovanja učencev za čiste zobe ob zdravi prehrani s prireditvijo zdravje v pesmi

 • 01.06.2011
 • Tekmovanje učencev vseh osnovnih šol in CIRIUSA Vipava na področju občin Ajdovščina in Vipava se vsako leto v maju zaključi s prireditvijo ali nagradnim izletom.

  Letošnji zaključek 28. tekmovanja za čiste zobe ob zdravi prehrani je bil še posebno slovesen. Na prireditvi z naslovom ZDRAVJE V PESMI, smo se poklonili zdravju, čestitali zmagovalnim razredom, se naužili lepih besed, čudovite glasbe in petja otrok. Zdravstveni dom Ajdovščina je kot nosilec in organizator te prireditve predstavil programe za krepitev zdravja ter uspešno delovanje na področju zobozdravstvene vzgoje in preventive. V pozdravnem nagovoru je direktorica Boža Ferfolja še posebej izpostavila tesno povezanost ter odlično sodelovanje zdravstvenega doma z osnovnimi šolami in vrtci obeh občin, kar pripomore k promociji zdravja in vzgoji otrok za zdrave zobe in lep nasmeh.

  Na prireditvi so nastopili zbori iz vseh osnovnih šol občine Ajdovščina in Vipava, folklorna skupina iz Osnovne šole Šturje, skupina otrok z harmonikami in kontrabasom iz Osnovne šole Col in Instrumentana skupina iz CIRIUS-a Vipava. Na popoldanski prireditvi pa se je nastopajočim pridružil tudi zbor iz otroškega vrtca Vipava.

  Na vrhuncu prireditve so vsi otroci skupaj s pevko Damjano Golavšek zapeli premierno pesem, ki ji lahko rečemo himna zdravju. Pesem je napisala Jožica Randl-Marc in jo poimenovala Na zdravje zdravju. Uglasbil jo je Čarli Novak.

  Nastopajoče sta povezovala Rebeka Ukmar in Matija Šen, učenca Osnovne šole Šturje, kjer je prireditev potekala. Krasno sceno z mavrico in rožami pa sta postavili vzgojiteljica Suzana Gorup in Silva Karim. Logotip prireditve je narisala Špelca Pelicon, učenka 1.razreda Osnovne šole Šturje, oblikoval pa ga je Stane Randl.

  Prireditev je bila posneta v živo in težko že pričakujemo zgoščenko, ki jo pripravlja Jure Ferjančič, prejeli pa jo bodo vsi učenci, ki so imeli ob vsaki kontroli čiste zobe.

  Zdravstveni dom Ajdovščina se zahvaljuje vsem, ki so kakor koli prispevali svoj košček v mozaiku doganja. Zahvaljujemo se vsem donatorejm: Primorje d.d., Nova KBM, Zasebna zobozdravstvena ambulanta dr. Čolovi? Dušanka, Lekarna Sonček ter občinam Ajdovščina in Vipava. Zahvala tudi sponzorjem: Mlinotest d.d., Fructal d.d., Mercator d.d., Agroind Vipava 1894 d.d., Incom d.o.o. in gostilni Amon, ki so omogočili odlično pogostitev in degustacijo s svojimi izdelki in hrano.

  Ta prireditev bo ostala vsem nam še dolgo v srcu in nam tako zelo krepila naše zdravje.
  Na zdravje zdravju!

  Pripravila: Damjana Marc, dipl.m.s.

  NA ZDRAVJE ZDRAVJU
  Refren:
  ZDRAVJE ZDRAVJU ZAŽELIMO
  IN ŠE VELIKO SREČNIH DNI!
  KAJ SE Z ZDRAVJEM BI ZGODILO,
  ČE V BOLEZNI OBLEŽI?

  V KOŠ STRESIMO VITAMINE,
  KI SE V SADJU JIH DOBI,
  PA MINERALE…IN ŠE VLAKNINE,
  DA SE NAM NE PREHLADI.

  PELJIMO GA TJA ČEZ TRAVNIK,
  KJER SE MAVRICA KONČA,
  DA SE V ROSI DOBRO UMIJE
  IN SE Z NAMI POIGRA.

  Refren:
  ZDRAVJE ZDRAVJU ZAŽELIMO
  IN ŠE VELIKO SREČNIH DNI!
  KAJ SE Z ZDRAVJEM BI ZGODILO,
  ČE V BOLEZNI OBLEŽI?

  SMEH MU V LONEC BRŽ STRESIMO
  IN POMEŠAJMO Z DLANMI,
  KI SO GRELE SE S TOPLINO…
  GLEJ, IZ LONCA ŽE KIPI!

  ČEZ DOLINE, V HRIB VISOKO
  NESEJO NAS ZDAJ NOGE.
  DAJ ,PODAJ ŠE TI MI ROKO
  DA ODNESE NAS ŠE DLJE!

  Refren:
  ZDRAVJE ZDRAVJU ZAŽELIMO
  IN ŠE VELIKO SREČNIH DNI!
  KAJ SE Z ZDRAVJEM BI ZGODILO,
  ČE V BOLEZNI OBLEŽI?

  TAM V DEŽELI ZDRAVIČILI
  SE TA PESMICA KONČA
  DA BI ZDRAVJA NE IZGUBILI
  MU ZAPOJMO ZDAJ  IZ SRCA:

  Refren:
  ZDRAVJE ZDRAVJU ZAŽELIMO
  IN ŠE VELIKO SREČNIH DNI!
  KAJ SE Z ZDRAVJEM BI ZGODILO,
  ČE V BOLEZNI OBLEŽI?

  AVTOR: JOŽICA RANDL-MARC
  UGLASBIL: ČARLI NOVAK