Zdravstveni dom Ajdovščina
Tovarniška cesta 3
5270 Ajdovščina
Tel.:  05 36-93-000
Fax: 05 36-93-150


Arhiv obvestil

Šola za bodoče starše

22. dec. 2014

Vabim vaju na tečaj

Na Goriškem smo v zadnjem tednu zabeležili več primerov oseb okuženih z ošpicami. Največje tveganje za okužbo z virusom ošpic imajo osebe, ki so bile v stiku z bolnikom v času 4 dni pred pojavom izpuščaja in 4 dni po pojavu izpuščaja in niso bile cepljene (ali so bile cepljene nepopolno, le z enim odmerkom) oz niso prebolele ošpic.

Več o simptomih in ukrepih ob pojavu bolezni si lahko preberete v priloženem dokumentu.

 

Od 21. do 28. novembra že drugič poteka Evropski teden promocije testiranja na okužbo s HIV, ki se mu pridružuje tudi Zdravstveni dom Ajdovščina. Namen tega tedna je združiti Evropejce pri osveščanju prebivalstva in zdravstvenega osebja o prednostih testiranja in zgodnjega zdravljenja. Geslo tedna testiranja je bilo"Govori o HIV-u. Testiraj se!".

AIDS, ki ga z leti povzroči okužba s HIV, v razvitem svetu ni smrtna bolezen, če je okužba pravočasno prepoznana in zgodaj zdravljena.

Dan zdravja 15.11.2014

21. nov. 2014

Na pobudo vodstva in lastno pobudo, smo se zaposleni v zobozdravstvu odločili, da predstavimo procese našega dela ostalim zaposlenim v Zdravstvenem domu Ajdovščina. Dnevu zdravja smo dali naslov- Poskrbimo za zdrav nasmeh. Naš namen je bil predvsem poudariti, da je ustno zdravje pomemben sestavni del splošnega zdravja in blagostanja. Skrb za ustno zdravje je zato velikega pomena za posameznikovo zdravje.

Da, opuščam kajenje

03. nov. 2014

Vabimo vas na delavnico " Da, opuščam kajenje" dne 6.11.2014 s pričetkom ob 18.00 uri.

Lepo vabljeni.