COVID-19 opozorilo

Če ste prehlajeni, vas boli žrelo, kašljate, imate povišano telesno temperaturo, OSTANITE DOMA in ne hodite v zdravstveni dom nenapovedano, temveč POKLIČITE v ambulanto svojega osebnega zdravnika, kjer boste prejeli vsa nadaljnja navodila.

V urgentnih primerih pokličite 112.

Namen ukrepov je zmanjšati število ljudi v čakalnicah in omejiti nevarnost morebitne okužbe. Za vse morebitne nevšečnosti se vam opravičujemo in se vam zahvaljujemo za vaše razumevanje.

Vprašalnik za preverjanje zdravstvenega stanja pacientov pred obravnavo v ambulanti >>

COVID-19 cepljenje

Spoštovani,

prosimo vas, da se za cepljenje proti COVID-19 prijavite v enotni nacionalni seznam naročil zVEM, v upravljanju Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ), na spletnem naslovu: https://zvem.ezdrav.si/cepljenje.

Ko boste na vrsti za cepljenje, boste prejeli SMS vabilo ali pa vas bomo o terminu obvestili po telefonu.

Hvala.

Ekipa Cepilnega centra Zdravstveni dom Ajdovščina

Logotip za cepljenje

Arhiv obvestil

Šola za bodoče starše

 • 22.12.2014
 • Vabim vaju na tečaj

  Šola za bodoče starše
  za obdobje januar - februar 2015.

  Zaradi lažje organizacije je zaželjena potrditev udeležbe na  tel. 051 415 731 (samo SMS)
  ali e-mail zdravstvena (pika) vzgoja (pri) zd-ajdovscina (pika) si

  .

  Pojav ošpic v naši regiji

 • 04.12.2014
 • Na Goriškem smo v zadnjem tednu zabeležili več primerov oseb okuženih z ošpicami. Največje tveganje za okužbo z virusom ošpic imajo osebe, ki so bile v stiku z bolnikom v času 4 dni pred pojavom izpuščaja in 4 dni po pojavu izpuščaja in niso bile cepljene (ali so bile cepljene nepopolno, le z enim odmerkom) oz niso prebolele ošpic.

  Več o simptomih in ukrepih ob pojavu bolezni si lahko preberete v priloženem dokumentu.

   

  Pričenja se Evropski teden testiranja na okužbo s HIV

 • 24.11.2014
 • Od 21. do 28. novembra že drugič poteka Evropski teden promocije testiranja na okužbo s HIV, ki se mu pridružuje tudi Zdravstveni dom Ajdovščina. Namen tega tedna je združiti Evropejce pri osveščanju prebivalstva in zdravstvenega osebja o prednostih testiranja in zgodnjega zdravljenja. Geslo tedna testiranja je bilo"Govori o HIV-u. Testiraj se!".

  AIDS, ki ga z leti povzroči okužba s HIV, v razvitem svetu ni smrtna bolezen, če je okužba pravočasno prepoznana in zgodaj zdravljena.

  Dan zdravja 15.11.2014

 • 21.11.2014
 • Na pobudo vodstva in lastno pobudo, smo se zaposleni v zobozdravstvu odločili, da predstavimo procese našega dela ostalim zaposlenim v Zdravstvenem domu Ajdovščina. Dnevu zdravja smo dali naslov- Poskrbimo za zdrav nasmeh. Naš namen je bil predvsem poudariti, da je ustno zdravje pomemben sestavni del splošnega zdravja in blagostanja. Skrb za ustno zdravje je zato velikega pomena za posameznikovo zdravje.

  Šola za bodoče starše

 • 03.11.2014
 • Vabim vaju na tečaj

  Šola za bodoče starše
  za obdobje november - december 2014.

  Zaradi lažje organizacije je zaželjena potrditev udeležbe na  tel. 051 415 731 (samo SMS)
  ali e-mail zdravstvena (pika) vzgoja (pri) zd-ajdovscina (pika) si

  .

  Dan zdravja v Ajdovščini

 • 22.10.2014
 • V četrtek, 15. oktobra 2014 smo v avli osnovne šole Šturje organizirali »Dan zdravja«.
   

   

  Tokrat smo osrednjo pozornost namenili oralnemu zdravju. Sodelavci iz zobozdravstva so opozorili na pomen ustnega zdravja za splošno zdravje. Ustne in zobne bolezni so vzorčno in posledično povezane z najpogostejšimi boleznimi, ki bremenijo današnjo civilizacijo.

  Pages