OBVESTILO O UPORABI ZAŠČITNE MASKE

Spoštovane pacientke in pacienti,

zaradi izboljšanja epidemiološke situacije v ZD Ajdovščina sproščamo ukrepe glede nošenja zaščitnih mask.

Nošenje maske je še vedno obvezno za vse obiskovalce, ki imajo zanke prehladnih obolenj.

Nošenje maske je še vedno priporočljivo v prostorih, kjer ni možno zagotavljati ustreznega prezračevanja in medsebojne razdalje.

Še posebej to velja za bolj ogrožene, kot so starejši, osebe s pridruženimi obolenji in imunsko oslabeli.

Dan zdravja 15.11.2014

 • 21.11.2014
 • Na pobudo vodstva in lastno pobudo, smo se zaposleni v zobozdravstvu odločili, da predstavimo procese našega dela ostalim zaposlenim v Zdravstvenem domu Ajdovščina. Dnevu zdravja smo dali naslov- Poskrbimo za zdrav nasmeh. Naš namen je bil predvsem poudariti, da je ustno zdravje pomemben sestavni del splošnega zdravja in blagostanja. Skrb za ustno zdravje je zato velikega pomena za posameznikovo zdravje. Dejavniki tveganja za zobne in ustne bolezni so pogosto enaki kot dejavniki, ki so vključeni v razvoj splošnih bolezni – to so tako imenovani dejavniki okolja, povezani s prehrano, kajenjem, uživanje alkohola, pretirano rabo alkohola in ustno higieno.

  Predstavili smo:

  ·        Zobozdravstvena vzgojo in preventivo

  ·        Otroško in mladinsko zobozdravstvo

  ·        Ortodontijo

  ·        Rentgen v zobozdravstvu

  ·        Zobozdravstvo za odrasle

  ·        Zobna tehniko

   

  Izvedbo so nam popestrili predstavniki podjetij z izdelki za ustno higieno: Flegis, Glaxso Smith Kline, Te.pe, Gordo, Interdent in BioGaia.

  Drugi del Dneva zdravja je bil namenjen mag. Janiju Prgiću, ki nam je pokazal, pot do osebne rasti  z delavnico Krotilec jezika.

  Prepričani smo, da je bil osrednji cilj našega srečanja, ki je aktivno in celovito upravljanje z zdravjem in dobrim počutjem zaposlenih dosežen.

  Dneva zdravja se je udeležilo kar 89 zaposlenih, kar kaže, da taka srečanja še kako potrebujemo.