OPOZORILO O UPORABI ZAŠČITNE MASKE !

Spoštovani,

v primeru, da imate znake prehladnega obolenja, je obvezno nošenje zaščitne maske.

 

Dan zdravja 15.11.2014

  • 21.11.2014
  • Na pobudo vodstva in lastno pobudo, smo se zaposleni v zobozdravstvu odločili, da predstavimo procese našega dela ostalim zaposlenim v Zdravstvenem domu Ajdovščina. Dnevu zdravja smo dali naslov- Poskrbimo za zdrav nasmeh. Naš namen je bil predvsem poudariti, da je ustno zdravje pomemben sestavni del splošnega zdravja in blagostanja. Skrb za ustno zdravje je zato velikega pomena za posameznikovo zdravje. Dejavniki tveganja za zobne in ustne bolezni so pogosto enaki kot dejavniki, ki so vključeni v razvoj splošnih bolezni – to so tako imenovani dejavniki okolja, povezani s prehrano, kajenjem, uživanje alkohola, pretirano rabo alkohola in ustno higieno.

    Predstavili smo:

    ·        Zobozdravstvena vzgojo in preventivo

    ·        Otroško in mladinsko zobozdravstvo

    ·        Ortodontijo

    ·        Rentgen v zobozdravstvu

    ·        Zobozdravstvo za odrasle

    ·        Zobna tehniko

     

    Izvedbo so nam popestrili predstavniki podjetij z izdelki za ustno higieno: Flegis, Glaxso Smith Kline, Te.pe, Gordo, Interdent in BioGaia.

    Drugi del Dneva zdravja je bil namenjen mag. Janiju Prgiću, ki nam je pokazal, pot do osebne rasti  z delavnico Krotilec jezika.

    Prepričani smo, da je bil osrednji cilj našega srečanja, ki je aktivno in celovito upravljanje z zdravjem in dobrim počutjem zaposlenih dosežen.

    Dneva zdravja se je udeležilo kar 89 zaposlenih, kar kaže, da taka srečanja še kako potrebujemo.