Zdravstveni dom Ajdovščina
Tovarniška cesta 3
5270 Ajdovščina
Tel.:  05 36-93-000
Fax: 05 36-93-150


Arhiv obvestil

Od 20. do 27. novembra poteka Evropski teden promocije testiranja na HIV in virusa hepatitisa B in C, ki se mu pridružujemo tudi Zdravstveni dom Ajdovščina. Namen kampanje je združiti Evropejce pri osveščanju prebivalstva in zdravstvenega osebja o prednostih testiranja in zgodnjega zdravljenja omenjenih okužb. Geslo tedna testiranja je "Testiraj se. Zdravi. Prepreči."

Dne 4.11.2015 je Zdravstveni dom Ajdovščina prevzel nov ultrazvočni aparat za uporabo v nujni medicinski pomoči. Aparat je dodana vrednost pri obravnavi kritično bolnega ali poškodovanega pacienta, tako v ambulanti nujne medicinske pomoči, kot tudi na terenu. Omogoča diagnostiko in posledično terapijo nekaterih življenje ogrožujočih stanj oz. zapletov.

Šola za bodoče starše

28. okt. 2015

Vabim vaju na tečaj

V mesecu oktobru obeležujemo več dni, ki so povezani z našim zdravjem. 15. oktober je »Svetovni dan hoje«, 16. oktober »Svetovni dan hrane« in »Evropski dan oživljanja«.

Na prireditvi Dan zdravja smo se posvetili vsem trem temam. Z namenom obeležitve Svetovnega dne hoje smo pripravili za udeležence Test hoje na 2km. Pri izvedbi nam je vreme precej ponagajalo, vendar se ga je kljub temu udeležilo 17 oseb.

Gripa predstavlja veliko grožnjo za javno zdravje in ima velik vpliv na obolevnost in umrljivost. Institut za varovanje zdravja RS sporoča, da bolezen pri mladih bolnikih brez kroničnih bolezni večinoma poteka kot nekajdnevno vročinsko stanje z respiratorno simptomatiko in bolečinami v mišicah in sklepih. Pri nosečnicah, bolnikih s kroničnimi boleznimi, dojenčkih in starejših bolnikih pa bolezen lahko poteka s težjo klinično sliko s pogostimi zapleti in tudi višjo smrtnostjo.