COVID-19 opozorilo

Če ste prehlajeni, vas boli žrelo, kašljate, imate povišano telesno temperaturo, OSTANITE DOMA in ne hodite v zdravstveni dom nenapovedano, temveč POKLIČITE v ambulanto svojega osebnega zdravnika, kjer boste prejeli vsa nadaljnja navodila.

V urgentnih primerih pokličite 112.

Namen ukrepov je zmanjšati število ljudi v čakalnicah in omejiti nevarnost morebitne okužbe. Za vse morebitne nevšečnosti se vam opravičujemo in se vam zahvaljujemo za vaše razumevanje.

Vprašalnik za preverjanje zdravstvenega stanja pacientov pred obravnavo v ambulanti >>

COVID-19 cepljenje

Spoštovani,

prosimo vas, da se za cepljenje proti COVID-19 prijavite v enotni nacionalni seznam naročil zVEM, v upravljanju Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ), na spletnem naslovu: https://zvem.ezdrav.si/cepljenje.

Ko boste na vrsti za cepljenje, boste prejeli SMS vabilo ali pa vas bomo o terminu obvestili po telefonu.

Hvala.

Ekipa Cepilnega centra Zdravstveni dom Ajdovščina

Logotip za cepljenje

Arhiv obvestil

Šola za bodoče starše

 • 23.12.2015
 • Vabim vaju na tečaj

  Šola za bodoče starše
  za obdobje januar - februar 2016.

  Zaradi lažje organizacije je zaželjena potrditev udeležbe na  tel. 051 415 731 (samo SMS)
  ali e-mail zdravstvena (pika) vzgoja (pri) zd-ajdovscina (pika) si

  .

  PRIČENJA SE EVROPSKI TEDEN TESTIRANJA NA HIV IN VIRUSA HEPATITISA B IN C

 • 16.11.2015
 • Od 20. do 27. novembra poteka Evropski teden promocije testiranja na HIV in virusa hepatitisa B in C, ki se mu pridružujemo tudi Zdravstveni dom Ajdovščina. Namen kampanje je združiti Evropejce pri osveščanju prebivalstva in zdravstvenega osebja o prednostih testiranja in zgodnjega zdravljenja omenjenih okužb. Geslo tedna testiranja je "Testiraj se. Zdravi. Prepreči."

  ZDRAVSTVENI DOM AJDOVŠČINA PRIDOBIL PRENOSNI ULTRAZVOČNI APARAT ZA UPORABO V NUJNI MEDICINSKI POMOČI

 • 05.11.2015
 • Dne 4.11.2015 je Zdravstveni dom Ajdovščina prevzel nov ultrazvočni aparat za uporabo v nujni medicinski pomoči. Aparat je dodana vrednost pri obravnavi kritično bolnega ali poškodovanega pacienta, tako v ambulanti nujne medicinske pomoči, kot tudi na terenu. Omogoča diagnostiko in posledično terapijo nekaterih življenje ogrožujočih stanj oz. zapletov.

  Šola za bodoče starše

 • 28.10.2015
 • Vabim vaju na tečaj

  Šola za bodoče starše
  za obdobje november - december 2015.

  Zaradi lažje organizacije je zaželjena potrditev udeležbe na  tel. 051 415 731 (samo SMS)
  ali e-mail zdravstvena (pika) vzgoja (pri) zd-ajdovscina (pika) si

  .

  Dan zdravja v Ajdovščini dne 13.10.2015

 • 21.10.2015
 • V mesecu oktobru obeležujemo več dni, ki so povezani z našim zdravjem. 15. oktober je »Svetovni dan hoje«, 16. oktober »Svetovni dan hrane« in »Evropski dan oživljanja«.

  Na prireditvi Dan zdravja smo se posvetili vsem trem temam. Z namenom obeležitve Svetovnega dne hoje smo pripravili za udeležence Test hoje na 2km. Pri izvedbi nam je vreme precej ponagajalo, vendar se ga je kljub temu udeležilo 17 oseb.

  Cepljenje proti seonski gripi 2015/2016

 • 13.10.2015
 • Gripa predstavlja veliko grožnjo za javno zdravje in ima velik vpliv na obolevnost in umrljivost. Institut za varovanje zdravja RS sporoča, da bolezen pri mladih bolnikih brez kroničnih bolezni večinoma poteka kot nekajdnevno vročinsko stanje z respiratorno simptomatiko in bolečinami v mišicah in sklepih. Pri nosečnicah, bolnikih s kroničnimi boleznimi, dojenčkih in starejših bolnikih pa bolezen lahko poteka s težjo klinično sliko s pogostimi zapleti in tudi višjo smrtnostjo.

  Dan odprtih vrat v diagnostičnem laboratoriju ZD Ajdovščina

 • 02.10.2015
 • V okviru Slovenskega dneva klinične kemije in laboratorijske medicine Slovensko združenje za klinično kemijo in laboratorijsko medicino (SZKKLM) na ta dan, v petek, 2. oktobra, organizira »Dan odprtih vrat laboratorijev klinične kemije in laboratorijske medicine«, ki bo posvečen predstavitvi laboratorijske medicinske dejavnosti širši javnosti. 

  Ekipa NMP Ajdovščina na 9. strokovnem izobraževalnem tekmovanju ekip NMP

 • 30.09.2015
 • Že drugo leto zapored se je ekipa službe NMP ZD Ajdovščina udeležila strokovno izobraževalnega tekmovanja ekip nujne medicinske pomoči na Rogli, ki ga vsako leto organizira Zbornica-Zveza, Sekcija reševalcev v zdravstvu v sodelovanju s Slovenskim združenjem za urgentno medicino pod pokroviteljstvom Ministrstva za zdravje.

  Pages