OPOZORILO O UPORABI ZAŠČITNE MASKE !

Spoštovani,

v primeru, da imate znake prehladnega obolenja, je obvezno nošenje zaščitne maske.

 

Ekipa NMP Ajdovščina na 9. strokovnem izobraževalnem tekmovanju ekip NMP

  • 30.09.2015
  • Že drugo leto zapored se je ekipa službe NMP ZD Ajdovščina udeležila strokovno izobraževalnega tekmovanja ekip nujne medicinske pomoči na Rogli, ki ga vsako leto organizira Zbornica-Zveza, Sekcija reševalcev v zdravstvu v sodelovanju s Slovenskim združenjem za urgentno medicino pod pokroviteljstvom Ministrstva za zdravje.

    Izredno fizično in strokovno zahtevno 9. izobraževalno tekmovanje ekip NMP je potekalo med  24. in 26. septembrom na pobočjih mrzle, vetrovne in deževne Rogle. Vse ekipe, ki so na tekmovanju sodelovale (16 ekip  z zdravnikom in 6 ekip brez zdravnika) so dokazale, da so usposobljene za delo v najtežjih razmerah. Nekaj obiskovalcev, ki si je prišlo tekmovanje ogledati (zaradi vremenskih razmer je bilo gledalcev malo), pa je lahko v živo videlo vse lepote in tudi zahtevnosti tega plemenitega poklica.

    Tudi ekipa službe NMP ZD Ajdovščina se je na tekmovanju odlično odrezala, saj je uspešno opravila z vsemi trinajstimi praktičnimi scenariji in tako še enkrat več dokazala visoko strokovno usposobljenost in tudi to, da je na pravi poti k zastavljenim ciljem. Udeležba in uspeh na tekmovanju predstavljata motivacijo za nadaljnje trdo delo ter izpopolnjevanje, kar bo doprineslo k še boljši obravnavi nenadno obolelih.