Zdravstveni dom Ajdovščina
Tovarniška cesta 3
5270 Ajdovščina
Tel.:  05 36-93-000
Fax: 05 36-93-150


Arhiv obvestil

Spoštovani!

Obveščamo vas, da od 19.11.2012 dalje, zaradi premajhnega povpraševanja ne izvajamo več cepljenja proti gripi v ZP Vipava.

Še vedno se lahko cepite v prostorih službe NMP V Zdravstvenem domu Ajdovščina od ponedeljka do petka med 7.30 in 19.30 uro.

Hvala za razumevanje.

ZDRAVSTVENI DOM AJDOVŠČINA
Tovarniška 3, 5270 Ajdovščina

Dne: 10. 10. 2012

OBVESTILO PACIENTOM O CEPLJENJU PROTI SEZONSKI GRIPI 2012/2013

Letos smo v Zdravstvenem domu Ajdovščina organizirali že 29. tekmovanje za čiste zobe ob zdravi prehrani. Namen tekmovanja je vzgajati otroke, da bi čim bolje skrbeli za ustno zdravje. V letošnjem tekmovanju je sodelovalo okrog 1500 udeležencev iz vseh osnovnih šol občine Ajdovščine in Vipave ter  CIRIUS Vipava. Ob zaključku tekmovanja Zdravstveni dom Ajdovščina najbolj prizadevne otroke povabi na izlet ali jim pripravi slovesno prireditev. Otroke, ki so imeli ob vsaki nenapovedani kontroli vedno čiste zobe, nagradimo s simbolično nagrado.

Tudi letos so nas tik pred počitnicami obiskali razigrani otroci iz vrtca Hubelj iz skupin Sončki, Lune in Zvezdice ter njihove vzgojiteljice. Dan je bil zelo vroč, zato smo se takoj po skupinski fotografiji odpravili v prijetno ohlajeno učilnico za zdravstveno vzgojo, kjer nas je pričakala zobna vila. Pot nas je popeljala v zobno tehniko, kjer so otroci preiskusili zanimive naprave in spoznali kako narediti ščitnik za zobe, zobni aparat ali umetrni zob. Na rentgenu je bila najbolj zanimiva temnica, kjer je iz nič nastala slika pljuč in zob.

Občina Vipava in Zdravstveni dom Ajdovščina sta ponovno združila moči in organizirala Dan zdravja za občanke in občane občine Vipava. Izvedli smo ga v četrtek, 14. junija, ko je po dolgem času posijalo sonce in vidno razveselilo vse prisotne. Vzdušje na prireditvi je bilo pozitivno, umirjeno, polno lepih misli in nasmejanih obrazov.

V dopoldanskem delu programa smo izvajalci pripravili program za otroke. Obiskalo nas je okrog 170 otrok iz otroškega vrtca Vipava, Osnovne šole Vipava in Ciriusa. Ponudili smo jim pester program.

V zdravi prehrani ima porazdelitev obrokov hrane preko celega dneva velik pomen za zdravje. Pri tem ima zajtrk posebno mesto, saj nam da energijo za delo, izboljša počutje ter razpoloženje. Zajtrk je torej najboljša vstopnica v novi dan. Kljub vsem tem dobrim priporočilom, vsi otroci, ki v obdobju intezivne rasti in razvoja najbolj potrebujejo zajtrk,  še vedno ne zajtrkujejo.

25.1.2012 so nas v Zdravstvenem domu Ajdovščina obiskali učenci in učiteljice 4. razreda Osnovne šole Šturje in  podružnice Budanje. V programih Zobozdravstvene vzgoje in preventive je šolam ponujen tudi obisk zdravstvenega doma in spoznavanje procesov dela iz področja zobozdravstva.