OPOZORILO O UPORABI ZAŠČITNE MASKE !

Spoštovani,

v primeru, da imate znake prehladnega obolenja, je obvezno nošenje zaščitne maske.

 

Tekmovanje za zdrav in reden zajtrk 2012

  • 04.06.2012
  • V zdravi prehrani ima porazdelitev obrokov hrane preko celega dneva velik pomen za zdravje. Pri tem ima zajtrk posebno mesto, saj nam da energijo za delo, izboljša počutje ter razpoloženje. Zajtrk je torej najboljša vstopnica v novi dan. Kljub vsem tem dobrim priporočilom, vsi otroci, ki v obdobju intezivne rasti in razvoja najbolj potrebujejo zajtrk,  še vedno ne zajtrkujejo.

    V Zdravstvenem domu Ajdovščina se tega še predobro zavedamo, zato smo ponovno  izvedli projekt »Za zdrav in reden zajtrk«. Vključeni so bili vsi učenci 3. razredov osnovnih šol občine Ajdovščina in Vipava (okrog 150 otrok). Namen projekta je, da bi vsi redno in tudi zdravo zajtrkovali.

    V uvodni predstavitvi smo se pogovarjali o zdravem zajtrku. Nato so otroci dobili navodila za pisanje dnevnika zdravega zajtrka. Nastali so krasni dnevniki z risbami in slikami, pesmicami, članki in zdravimi zajtrki. Tiste, ki se še posebno trudijo in redno uživajo v zdravem zajtrku, smo nagradili s posebnim priznanjem. Čebelarsko društvo Ajdovščina nam je s pomočjo predsednika g. Aleša Turka za najbolj pridne otroke prispevalo med. Tako kot do sedaj nas je pri izvedbi projekta podprl Mlinotest d.d.  z zloženko o zdravem zajtrku na kateri lepo piše:

    »Dober zajtrk je dober. Brez dobrega zajtrka ne pojdi od doma. Dobremu zajtrku nameni več pozornosti. Dober zajtrk daš na mizo. Pri dobrem zajtrku je vsega ravno prav.  Z dobrim zajtrkom naj se dober dan začne.«

    Torej, začnimo vsi vsak dan z zajtrkom!
     


    3.B razred Osnovna šola Šturje


    Dnevnik mojega zdravega zajtrka


    3.razred Osnovna šola Draga Bajca Vipava- podružnica Podnanos


    Dnevnik zdravega zajtrka Nine Črmelj Iz OŠ Šturje


    3.razred Osnovna šola Draga Bajca Vipava - podružnica Goče 


    3. B razred Osnovna šola D.Lokarja Ajdovščina

    Pripravila: Damjana Marc