OPOZORILO O UPORABI ZAŠČITNE MASKE !

Spoštovani,

v primeru, da imate znake prehladnega obolenja, je obvezno nošenje zaščitne maske.

 

Izlet v Lipico ob zaključku 29. tekmovanja za čiste zobe ob zdravi prehrani

  • 04.07.2012
  • Letos smo v Zdravstvenem domu Ajdovščina organizirali že 29. tekmovanje za čiste zobe ob zdravi prehrani. Namen tekmovanja je vzgajati otroke, da bi čim bolje skrbeli za ustno zdravje. V letošnjem tekmovanju je sodelovalo okrog 1500 udeležencev iz vseh osnovnih šol občine Ajdovščine in Vipave ter  CIRIUS Vipava. Ob zaključku tekmovanja Zdravstveni dom Ajdovščina najbolj prizadevne otroke povabi na izlet ali jim pripravi slovesno prireditev. Otroke, ki so imeli ob vsaki nenapovedani kontroli vedno čiste zobe, nagradimo s simbolično nagrado. Stomotološka sekcija Slovenije pa zmagovalnim razredom podeli posebna priznanja.

    Ob letošnjem zaključku, smo se odločili, da obiščemo Lipico, saj imajo otroci zelo radi konje. Navkljub slabi napovedi nas je pozdravil zelo lep dan. V Lipici so nas lepo sprejeli in popeljali skozi poučen muzej Lipikum. Otroci so lahko uživali v jahanju ponijev in igranju minigolfa. Vsekakor pa so bili najbolj vredni ogleda lipicanci, tako v hlevih kot na prostem. Vsi skupaj smo se naužili tudi dobre družbe, krasnega vremena in zelenih lipiških parkov.

    Vsi nagrajenci so obljubili, da bodo še naprej tako odlično skrbeli za čistočo zob, saj dobro vedo, da je zdravje zob povezano z zdravjem celega telesa.


    Zmagovalci V Tekmovanju za čiste zobe ob zdravi prehrani 2012


    Sprostitev v minigolfu     


    Muzej Lipikum


    Jahanje ponijev     


    Lipicanci na paši

    Pri izvedbi izleta so nam pomagali sponzorji: ADRIATIC SLOVENICA D.D.;  HRANILNICA IN POSOLINICA VIPAVA D.D.; NOVA KBM  Ajdovščina, VZAJEMNA ZDRAVSTVENA ZAVAROVALNICA in ZASEBNA ZOBOZDRAVSTVENA AMBULANTA dr.DUŠANKA ČOLOVIĆ. Vsem v imenu udeležencev izleta hvala za prispevana denarna sredstva. Prav tako iskrena zahvala FRUCTALU D.D.  in MLINOTESTU D.D. za njihove dobre izdelke.

    Pripravila: Damjana Marc