OPOZORILO

Če ste prehlajeni, vas boli žrelo, kašljate, imate povišano telesno temperaturo, OSTANITE DOMA in ne hodite v zdravstveni dom nenapovedano, temveč POKLIČITE v ambulanto svojega osebnega zdravnika, kjer boste prejeli vsa nadaljnja navodila.

Za obisk pri osebnem zdravniku se je potrebno predhodno naročiti.

Cepljenje proti seonski gripi 2015/2016

 • 13.10.2015
 • Gripa predstavlja veliko grožnjo za javno zdravje in ima velik vpliv na obolevnost in umrljivost. Institut za varovanje zdravja RS sporoča, da bolezen pri mladih bolnikih brez kroničnih bolezni večinoma poteka kot nekajdnevno vročinsko stanje z respiratorno simptomatiko in bolečinami v mišicah in sklepih. Pri nosečnicah, bolnikih s kroničnimi boleznimi, dojenčkih in starejših bolnikih pa bolezen lahko poteka s težjo klinično sliko s pogostimi zapleti in tudi višjo smrtnostjo.

  Najučinkoviteje se pred gripo zavarujemo z vsakoletnim cepljenjem, zato je cepljenje priporočljivo za vse, ki želijo sebe in svoje bližnje zaščititi pred boleznijo. Cepljenje proti gripi je še zlasti priporočljivo za kronične bolnike, starejše osebe, majhne otroke (od 6 mesecev do 2 let starosti) in nosečnice. Cepljenje je priporočljivo tudi za osebe, ki so pri svojem delu izpostavljene nevarnosti okužbe ali pri delu lahko prenesejo okužbo na druge osebe.

  KDAJ in KJE se lahko CEPITE V ZDRAVSTVENEM DOMU AJDOVŠČINA?

  V ZDRAVSTVENEM DOMU AJDOVŠČINA BOMO PRIČELI

  S CEPLJENJEM PROTI SEZONSKI GRIPI

  V PONEDELJEK 08. 10. 2015.

  V AMBULANTI NUJNE MEDICINSKE POMOČI

  PONEDELJEK DO PETEK OD 07.30 DO 19.30 URE

  V ZDRAVSTVENI POSTAJI VIPAVA – SPLOŠNA AMB.

  PONEDELJEK DO PETEK OD 12.00 DO 14.00 URE

   

     Cena cepljenja:

     za kronične bolnike                                7,00 EUR

     za vse osebe stare 65 in več let             7,00 EUR 

     zdrave osebe do 64 let                         12,00 EUR