COVID-19 opozorilo

Če ste prehlajeni, vas boli žrelo, kašljate, imate povišano telesno temperaturo, OSTANITE DOMA in ne hodite v zdravstveni dom nenapovedano, temveč POKLIČITE v ambulanto svojega osebnega zdravnika, kjer boste prejeli vsa nadaljnja navodila.

V urgentnih primerih pokličite 112.

Namen ukrepov je zmanjšati število ljudi v čakalnicah in omejiti nevarnost morebitne okužbe. Za vse morebitne nevšečnosti se vam opravičujemo in se vam zahvaljujemo za vaše razumevanje.

Vprašalnik za preverjanje zdravstvenega stanja pacientov pred obravnavo v ambulanti >>

COVID-19 cepljenje

Spoštovani!

Cepljenje proti COVID 19 za občane občin Ajdovščina in Vipava poteka v ZD Ajdovščina. Sistem naročanja na cepljenje je omogočen s pomočjo spletnih obrazcev in po telefonu.

Pri naročanju (kdaj kdo pride na vrsto) upoštevamo prednostne kriterije za cepljenje, ki jih je določilo Ministrstvo za zdravje.

Občani, ki se bodo prijavili s spletnim obrazcem, bodo pravočasno obveščeni o datumu cepljenja s SMS sporočilom vsaj dva dni prej.

Da bomo lahko zagotovili čim bolj tekoč sprejem in obravnavo prijav na cepljenje proti COVID-19 paciente vljudno naprošamo, da prijave oddate preko spletnega obrazca.

Mag. Egon Stopar
dir. ZD Ajdovščina

NAROČANJE NA CEPLJENJE Covid-19 - ZDRAVSTVENI DOM Ajdovščina:

 • pokličite telefonsko številko 051 656 831, ob delavnikih, med 8. in 17. uro – ob prijavi nam boste morali sporočiti svoje ime in priimek, številko kartice zdravstvenega zavarovanja, številko mobilnega telefona za obveščanje, priimek osebnega zdravnika
 • pošljite prijavo na e-naslov cepljenje (pri) zd-ajdovscina (pika) si  v sporočilo napišite »Prijavljam se za cepljenje proti koronavirusu – ime in priimek, številka kartice zdravstvenega zavarovanja, številka mobilnega telefona za obveščanje, priimek osebnega zdravnika«
 • prijava z uporabo spletne rešitve doZdravnika (PRIPOROČAMO enostavno, varno)

Logotip za cepljenje

OPOMBA: Paciente, ki že uporabljate spletno rešitev doZdravnika.si obveščamo, da je ta povezava namenjena izključno za naročanje na cepljenje proti COVID-19.

Termin cepljenja vam bomo sporočili z SMS, predvidoma tri dni prej. V primeru, da se cepljenja ne boste mogli udeležiti, vas prosimo, da to pravočasno sporočite na telefonsko številko 051 656 831.

Prosimo vas, da redno spremljate obvestila na spletnih straneh in da z vprašanji o cepljenjih ne obremenjujete zdravstvenih delavcev v ambulantah.

Hvala za vaše razumevanje in sodelovanje. Ostanite zdravi!

Zdrav in reden zajtrk 2011

 • 15.06.2011
 • Zdravstveni dom Ajdovščina
  Zobozdravstvena vzgoja in preventiva

  RADI JEMO – TEKMOVANJE ZA ZDRAV IN REDEN ZAJTRK
  V ŠOLSKEM LETU 2010/2011

  Tudi v letošnjem šolskem letu smo povabili učitelje in učence tretjih razredov ter njihove starše k sodelovanju k Tekmovanju za zdrav in reden zajtrk. Namen tega tekmovanja je, da otroke naučimo redno in zdravo zajtrkovati ter spodbujati njihovo odgovornost za lastno zdravje in njihovo samostojnost.

  Sodelovale so vse šole v občini Ajdovščina in Vipava - 155 učencev. V uvodni predstavitvi smo sodelujočim svetovali, kako naj oblikujejo čim bolj zdrav zajtrk in jim dali navodila za pisanje dnevnika zdravega  zajtrka. Otroci so pod okriljem staršev in z vspodbudo učiteljic pisali dnevnik en mesec. V Zdravstvenem domu Ajdovščina smo dnevnike pregledali, ter tiste, ki najbolj zdravo zajtrkujejo tudi nagradili. Nastali so krasni dnevniki, zgodbice in pesmice o zajtrku ter tudi čudoviti plakati.

  Vsak sodelujoči je prijel priznanje za sodelovanje, tisti najboljši pa majice z logotipom Od zajtrka do zajtrka, ki ga je za Zdravstveni dom Ajdovščina oblikoval Mlinotest.d.d.Tisk majic je sponzoriral Incom d.o.o. Zahvala Mlinotestu d.d., ki se skupaj z nami trudi na področju zdravega prehranjevanja in Incomu do.o.o., ki je z lepimi majicami zelo razveselil tiste najbolj pridne otroke.
  Čestitamo vsem sodelujočim in upamo, da bodo redno in zdravo zajtrkovali še naprej.

  Zdrav zajtrk

  Zopet zbudil se je dan nasmejan.
  na mizi je zajtrk kot iz sanj,
  pomagal bo zrasti mi,
  zdravje mi dal,
  pomagal mi lažje učiti se,
  moč mi bo dal.

  Kdo tega ne ve,
  da zajtrk zdrav ,
  začetek je dneva,
  ki se za šolarja bo krasno končal.

  Avtorica pesmi: Sara Flandija, učenka 3.razreda OŠ Draga Bajca Vipava-podružnica Podnanos

  Najlepši dnevniki

  Plakat je izelek učencev 3.A OŠ Draga Bajca Vipava pod mentorstvom ga. Nadje Kompara.

  Učenci 3. razreda OŠ Dobravlje- Podružnica Vipavski Križ in njihova učiteljica Dragica Vodopivec.

  Pripravila: Damjana Marc, dipl.m.s.