OPOZORILO O UPORABI ZAŠČITNE MASKE !

Spoštovani,

v primeru, da imate znake prehladnega obolenja, je obvezno nošenje zaščitne maske.

 

Dan zdravja v Ajdovščini

  • 27.10.2013
  • Zdravstveni dom Ajdovščina je v četrtek, 10. oktobra 2013 organiziral Dan zdravja za občanke in občane občine Ajdovščina. Obiskalo nas je 116 oseb, 93 žensk in 23  moških.

    Udeležence so si lahko izmerili krvni tlak, krvni sladkor, holesterol in preverili sestavo telesne mase. Meritve smo izvajali strokovni delavci iz ZD Ajdovščina.

        

    Popoldan smo popestrili z različnimi delavnicami, predstavitvami in predavanjem:

    • ·         NARAVNA KOZMETIKA  

    Izdelovalec naravne kozmetike Sebastjan Šušteršič nam je predstavil izdelke Vile Lavanda. S soprogo Urško s svojim prepričanjem in delom težita le k naravi. Milo in ostali izdelki so narejeni na bazi zelišč ter kakovostnih maščob, v njih so ohranjene tudi vse biološke sestavine od vitaminov naprej, ki prav zato zdravilno učinkujejo na kožo

     

     

    • MLINOTEST: Klinična raziskava pri ljudeh z povečanim tveganjem za razvoj srčno-žilnih bolezni

    V razvojnem sektorju Mlinotest d.d. so razvili kruh s povečano vsebnostjo ječmenovih vlaknin, ki naj bi na podlagi dosedanjih raziskav pripomogle pri uravnavanju sladkorja in maščob v krvi. Ana Velikonja, univ dipl.mikro je udeležence povabila k sodelovanju in predstavila študijo, ki jo bodo izvedli pri osebah s t.i. metaboličnim sindromom. Z raziskavo želijo preučiti, kako uživanje ječmenovih vlaknin prisotnih v novem Mlinotestovem izdelku, vpliva na zmanjševanje dejavnikov, ki vodijo v razvoj metaboličnih bolezni, kot so diabetes tipa 2, debelost in srčno-žilne bolezni.

    • ZUMBA PLES

    Zumba je dinamična in razburljiva plesna vadba ob eksotični latinsko-ameriški glasbi. S strokovnim in energičnim vodenjem Alice Stojko Saliu smo udeleženke zaplesale različne koreografije, ki so se menjale med počasnimi in hitrimi ritmi.  Osredotočene so bile na mišične skupine zadnjice, rok, nog ter trebuha in na najpomembnejšo mišico našega telesa, naše srce! 

    • KAKO DOBRO SE POZNAM- ALI RAZUMEM SVOJA DEJANJA

    Dan smo zaključili s predavanjem za osebno spoznavanje in rast. Nina Baša, spec. sistemske psihoterapije, IMAGO facilitator  nam je odprla nov pogled na življenje, ki jelahko tako zanimivo prav zato, ker se nenehno spoznavamo, nenehno odkrivamo v sebi skrite dele  in se odpiramo ali zapiramo ljudem s katerimi smo v odnosih. Na predavanju smo izvedeli zakaj se nam tolikokrat vklopi »avtomatski pilot« za reakcije, od kje nam privrejo vsa ta čustva, kakšno skrivno »obleko« si nadenemo pred drugimi,… Kaj so naši zanikani deli, skrivni deli, …

     

    Bilo je lepo, poučno in koristno. Veselimo se naslednjih dni posvečenih našemu zdravju.