OPOZORILO O UPORABI ZAŠČITNE MASKE !

Spoštovani,

v primeru, da imate znake prehladnega obolenja, je obvezno nošenje zaščitne maske.

 

Dan zdravja za zaposlene v Zdravstvenem domu Ajdovščina

  • 28.10.2013
  • Biti zdrav pomeni imeti psihofizično kondicijo in pripravljenost na telesne in duševne napore. V dobri psihofizični kondiciji lažje izrazimo svoje potenciale.

     Delodajalci, ki motivirajo svoje zaposlene k zdravemu in aktivnemu življenjskemu slogu in so svojim sodelavcem vzor, ustvarjajo možnosti za pozitivne, produktivne in zdrave zaposlene. Spodbujati zaposlene k dobrim odločitvam pomeni krepiti odgovoren odnos do sebe in obenem odgovoren odnos do podjetja.

    V zdravstvenem domu Ajdovščina poleg skrbi za lastno usposabljanje s področja zdravja, izvajamo tudi vlogo javnih motivatorjev za zdrave življenjske odločitve našim občankam in občanom in zato moramo biti dobro opremljeni z znanjem in veščinami na tem področju.

    Zato smo se v soboto, 19.10.2013, zbrali na strokovnem izobraževanju z naslovom Dan zdravja, katerega glavni namen je bil promocija zdravega življenja ter izogibanje stresu in prekomernemu izgorevanju.

    Spoznali oziroma nadgradili smo naše znanje o pomenu zdravega življenjskega sloga, pozitivnega mišljenja in gibanja na naše življenje, ki ga bomo lahko prenašali na naše paciente oz. občanke in občane ter jim tako še naprej nudili spodbudo in podporo pri njihovih odločitvah za zdravo življenje. Vsak izmed udeležencev je tako izmed ponujenih možnosti našel nekaj zase, preizkusil nekaj novega in drugačnega ali pa se zabaval v že v osvojenem in znanem.

    Samo izobraževanje je bilo razdeljeno na tri dele.

    V prvem delu smo opravili tečaj joge smeha pod vodstvom gospe Simone Krebs, vaditeljice in učiteljice joge smeha z mednarodnim certifikatom. Joga smeha je popolnoma nov koncept, po katerem se lahko vsak smeje kadarkoli si želi in to brez kakršnegakoli razloga.

    Naslednji del izobraževanja je bil razdeljen na dva dela. Najprej smo udeleženci lahko izbirali med pohodom, terapevtsko vadbo ali spiningom (imitacija kolesarjenja). V drugem delu pa med zumbo, igrami z žogo ali med spinngom. Tako, smo vsi udeleženci lahko našli in izbrali nekaj zase.

     V zadnjem delu pa smo spoznali tehniko EFT (oblika psihološke akupresure, pri kateri se s konicami prstov nežno tapka po meridianih – akupunktura brez igel).

    Glavni organizatorji izobraževanja Makovec Tomaž, Kofol Tamara in Naglost Alenka so z veliko podporo vodstva ter s pomočjo ostalih izvajalcev aktivnosti izvedli še eno nepozabno strokovno  izobraževanje. Udeležencem izobraževanja, ki so pokazali, da jim ni vseeno za njihovo zdravje in zdrav način življenja,  pa ponudili prijetno druženje s koristnim.