OPOZORILO O UPORABI ZAŠČITNE MASKE !

Spoštovani,

v primeru, da imate znake prehladnega obolenja, je obvezno nošenje zaščitne maske.

 

Novo nujno reševalno vozilo

  • 24.07.2013
  • Z veseljem vas obveščamo, da smo v torek 23.07.2013 v našem zdravstvenem domu s krajšo slovesnostjo predali v uporabo novo nujno reševalno vozilo. Vabilu na slovesnost so se kljub počitniškim dnem odzvali številni povabljeni gostje in večina zaposlenih.

    Gospa Boža Ferfolja direktorica Zdravstvenega doma Ajdovščina je najprej pozdravila vse prisotne in posebej poudarila pomembnost sodelovanja z občinama Ajdovščino in Vipavo kot ustanoviteljicama Zdravstvenega doma Ajdovščina. Izpostavila je dobro sodelovanje Zdravstvenega doma Ajdovščina in obeh občin ustanoviteljic  pri mnogih skupnih projektih, katerih rezultati so številne infrastrukturne in druge pridobitve za višji nivo zdravstvene oskrbe naših pacientov.

    Tako občina Ajdovščina, kot občina Vipava sta tudi pri nabavi novega nujnega reševalnega vozila sodelovali kot sofinancerki. Direktorica Boža Ferfolja se je zato obema županoma, gospodu Marjanu Poljšaku in gospodu Ivanu Princesu v imenu zaposlenih in v imenu naših pacientov zahvalila za pomoč pri nakupu novega nujnega reševalnega vozila. S sponzorskimi sredstvi je sodelovala tudi zavarovalnica Adriatic Slovenica.

    Direktorica je poudarila, da je zagotavljanje neprekinjene nujne medicinske pomoči obolelim in poškodovanim na območju občin Ajdovščina in Vipava ena izmed pomembnejših dejavnosti Zdravstvenega doma Ajdovščina. Ob tem je poudarila izredno vlogo voznika nujnega reševalnega vozila, katerega vloga je poleg ostalega varno prepeljati obolele in poškodovane ter celotno ekipo nujne medicinske pomoči do bolnišnice in nazaj.

    Ključe novega nujnega reševalnega vozila je zato predala Tomažu V. Kodelja predstavniku voznikov reševalcev in pa Frideriku Tratniku vodji zdravstvene nege v službi nujne medicinske pomoči.

    Vodja službe nujne medicinske pomoči Martina Terbižan Rupnik, dr.med., spec.druž.med. je vsem prisotnim predstavila tehnične in ostale značilnosti novega nujnega reševalnega vozila ter poudarila, da je  uspešnost ekipe nujne medicinske pomoči v veliki meri odvisna tudi od ustrezne tehnične opremljenosti. Vse prisotne je povabila, da si novo nujno reševalno vozilo tudi podrobneje ogledajo.

    Slovesnost se je zaključila z ogledom novega nujnega reševalnega vozila.

    V trenutkih, ko gre za življenje šteje prav vse; zato smo ponosni, da smo z novim nujnim reševalnim vozilom še dodatno povečali možnosti za nudenje kvalitetne in strokovne nujne medicinske pomoči. Prepričani smo, da nam novo nujno reševalno vozilo omogoča, da bomo lahko naše znanje maksimalno izkoristili v dobro naših občank in občanov. Seveda pa si tudi mi želimo čim manj nujnih intervencij.

    Vse, ki vas zanimajo tehnične podrobnosti in več fotografij novega nujnega reševalnega vozila vabimo, da si jih na naši spletni strani na podstrani Nujna medicinska pomoč tudi pogledate.

    Galerija slik >>