OPOZORILO O UPORABI ZAŠČITNE MASKE !

Spoštovani,

v primeru, da imate znake prehladnega obolenja, je obvezno nošenje zaščitne maske.

 

Otvoritev prenovljenih prostorov ambulant družinske medicine v ZP Vipava

  • 17.09.2013
  • 6. septembra smo v Zdravstveni postaji Vipava odprli prenovljene prostore splošnih ambulant.
    Ob tej priložnosti smo se v Vipavi srečali zaposleni zdravstvenega doma, ki delamo v Vipavi in Ajdovščini, predstavniki občinskih organov občine Vipava in drugi gostje.
    Župan Občine Vipava Ivan Princes in direktorica ZD Ajdovščina Boža Ferfolja sta v nagovoru poudarila, da je sodelovanje med občino in ZD dobro, zato so vidni tudi rezultati.

    V prostorih stavbe na Beblerjevi ulici 5 v Vipavi se opravlja osnovna zdravstvena dejavnost že nekaj več kot 50 let.
    Obširna adaptacija je bila izvedena leta 1990, ko so bili prostori prilagojeni takratnim potrebam. V zadnjih desetih letih postopno posodabljamo prostore in opremo, tako je v celoti posodobljen diagnostični laboratorij, obe zobozdravstveni ambulanti, prostori patronažne službe, sanitarije, skupni prostor za zaposlene. Obnovljeno je stopnišče. Posodobljena je oprema v otroškem dispanzerju, ki pa že kliče po boljši razporeditvi prostorov.

    Pri obsežnejših delih je bilo pomembno sodelovanje občine Vipava. Tako smo prešli na plinsko ogrevanje stavbe in s sofinanciranjem občine zamenjali vsa okna, ki so bila dotrajana. Pri ureditvi podhoda pa je sodelovala s finančnim vložkom Krajevna skupnost Vipava.

    Tudi za prenovo prostorov splošnih ambulant, je Občina Vipava prispevala polovico sredstev. S funkcionalnejšo postavitvijo prostorov smo pridobili še drugo ordinacijo in dodaten prostor za delo diplomirane medicinske sestre v referenčni ambulanti. Prenovljen je bil velik, a slabo izkoriščen prostor v pritličju.

    Načrti za naprej: prenova plinske kotlovnice in toplotne postaje, ureditev nadstreška in funkcionalnejšega vhoda, ureditev zunanjega vhoda stavbe.