OPOZORILO O UPORABI ZAŠČITNE MASKE !

Spoštovani,

v primeru, da imate znake prehladnega obolenja, je obvezno nošenje zaščitne maske.

 

Zdrav in reden zajtrk

  • 21.06.2013
  • Zdravstveni dom Ajdovščina je v okviru službe Zobozdravstvene vzgoje in preventive tudi v letošnjem šolskem letu izvedel Tekmovanje - Za zdrav in reden zajtrk. Cilj projekta je, da bi vsi učenci redno in tudi zdravo zajtrkovali. Vključeni so bili vsi učenci 3. razredov osnovnih šol občin Ajdovščina in Vipava.

    Učencem smo na uvodnem predavanju poudarili, kako pomemben je zajtrk za njihovo zdravo rast in razvoj. Kako lahko samostojno pripravijo zdrav in okusen zajtrk. Učenci so nato en mesec pisali dnevnik zdravega zajtrka. Tiste, ki so pisali dnevnik vsakodnevno, samostojn, ter se potrudili, da so redno in zdravo zajtrkovali, smo nagradili. Vsi, ki so sodelovali, so dobili pohvale in zloženke. Zloženko je izdal in natisnil Mlinotest d.d., ki je že večletni sponzor tega projekta. Prejeli so tudi zloženko projekta občine Ajdovščina Sočno - Sončno, za spodbudo, da bodo zajtrku dodajali vitamine, ki so v sadju naše Vipavske doline. Tisti, ki so najbolj zdravo in redno zajtrkovali ter oblikovali lep dnevnik, smo še dodatno nagradili s pogrinjki za zajtrk. Te je izdelal in doniral Timo d.d.o. iz Ajdovščine, za kar smo jim iskreno hvaležni.

    Vedno nastanejo v okviru projekta lepi dnevniki, zgodbice in pesmice o zajtrku. Letos je nastala pesmica Sare Štrancar iz 3. razreda Osnovne šole Šturje podružnica Budanje:

     

    Ko se zjutraj zbudim, si zajtrk zdrav želim.

    Ko si zdrav zajtrk pripravim, ga potem še pospravim.

    Zdaj želodček je vesel, ker zdrav zajtrk je pojel.

    Ko zajtrk zdrav smo zaužili, še zobke bomo si umili.

    Sedaj ko zobke smo oprali, v šolo bomo se odpeljali.

    Danes pa pouka ni, zato veseli smo vsi.

    Danes je Velika noč in na mizi poln koš.