OPOZORILO O UPORABI ZAŠČITNE MASKE !

Spoštovani,

v primeru, da imate znake prehladnega obolenja, je obvezno nošenje zaščitne maske.

 

Ekipa NMP Ajdovščina na 8. strokovnem izobraževalnem tekmovanju ekip NMP

  • 20.10.2014
  • Na Rogli je med 27. in 29. septembrom potekalo 8. Strokovno izobraževalno tekmovanje ekip nujne medicinske pomoči, ki ga vsako leto organizira Zbornica-Zveza, Sekcija reševalcev v zdravstvu v sodelovanju s Slovenskim združenjem za urgentno medicino in Enoto nujne medicinske pomoči ZD Slovenske Konjice pod pokroviteljstvom Ministrstva za zdravje.

    Tekmovanje je v prvi vrsti organizirano z namenom izobraževanja, druženja in izmenjavo izkušenj reševalcev. Tekmovanje poteka tako, da ekipe intervenirajo na različnih dogodkih (npr. prometne nesreče, masovne nesreče, poškodbe, internistična stanja,…). Na teh dogodkih se ekipe srečujejo s pacienti – igralci, sodelujejo tudi gasilci in policija, saj se organizatorji trudijo, da ekipam nudijo čim bolj realne scene. Ekipe določen del tekmovanja delajo tudi na lutkah, prav tako pa jih vsako leto čaka tudi pisni test.

    Letos je bilo na tekmovanju rekordnih 24 ekip (20 ekip z zdravnikom in 4 ekipe brez zdravnika). Dve ekipi sta bili tudi s Hrvaške.

    Prvič se je tekmovanja udeležila tudi ekipa NMP Ajdovščina. Uspešno smo opravili z vsemi 10-imi  praktičnimi scenariji in tako potrdili odlično strokovno usposobljenost ter pravilen pristop k dodatnemu usposabljanju zaposlenih in vlaganju v opremo. 
     

    Prispevek o tekmovanju: http://4d.rtvslo.si/arhiv/prispevki-in-izjave-prvi-dnevnik/174296609