OPOZORILO O UPORABI ZAŠČITNE MASKE !

Spoštovani,

v primeru, da imate znake prehladnega obolenja, je obvezno nošenje zaščitne maske.

 

Zaključek 27. tekmovanja za čiste zobe ob zdravi prehrani in izlet v e-hišo poskusov v Novi Gorici

  • 06.06.2014
  •  Ob zaključku letošnjega Tekmovanja za čiste zobe ob zdravi prehrani smo se odločili, da s pomočjo sponzorjev najboljše učence odpeljemo na izlet. To tekmovanje v občinah Ajdovščina in Vipava poteka že 27. leto.  Namen tekmovanja je izboljšati ustno higieno in krepitev ustnega zdravja pri šolarjih. Izvaja ga medicinska sestra zaposlena v Zdravstvenem domu Ajdovščina. V tekmovanju sodelujejo vse osnovne šole ter CIRIUS Vipava. Prilagojeno tekmovanje poteka tudi v VDC Ajdovščina in Vipava.

    Ob zaključku tekmovanja učence, ki imajo ob vsaki nenapovedani kontroli vedno čiste zobe nagradimo. Letos so tako najbolj pridni dobili zobno ščetko. Najboljši razredi dobijo posebna priznanja Stomatološke sekcije Slovenije. Slovenski generalni sponzor Tekmovanja za čiste zobe podeli tudi praktične nagrade. Najboljše in najbolj prizadevne učence smo ob letošnjem zaključku odpeljali na izlet v e-Hišo poskusov v Novi Gorici. Bilo nam je lepo in tudi zelo poučno.

    Zahvala Petrič d.o.o., Zavarovalnici Maribor, Zasebni zobni ambulanti dr. Dušanke Čolović, Delavski hranilnici Vipava in Lekarni Sonček, ki so nam omogočili, da smo otroke lahko še dodatno razveselili.