OPOZORILO O UPORABI ZAŠČITNE MASKE !

Spoštovani,

v primeru, da imate znake prehladnega obolenja, je obvezno nošenje zaščitne maske.

 

TERAPEVTSKE SKUPINE DRUŠTVA ZDRAVLJENIH ALKOHOLIKOV AJDOVŠČINA - VIPAVA

  • 18.03.2015
  • Ko se človek, odvisen od alkohola, odpravi na pot odločnosti, da želi živeti življenje brez alkohola, je za ponovno vključitev v družbo potrebna poleg abstinence tudi skupinska obravnava.

    Delo v Društvu Abstinent Vipavske doline poteka v obliki terapevtskih skupin, pod vodstvom terapevta. V njih so osebe odvisne od alkohola, njihovi družinski člani ali ostali soudeleženci. To so ljudje, ki imajo enake težave, so šli ali gredo skozi podobne situacije.

    Vključitev v terapevtske skupine je prostovoljna. Temeljno načelo delovanja je pravilo zaupnosti.  Pogoj za vključitev je trdna odločenost o opustitvi pitja alkohola, vzpostavljena abstinenca ter odločenost o vztrajanju v življenju brez alkohola.

    K terapevtski skupini se lahko pridruži:

    - kdor je uspešno zaključil bolnišnično ali ambulantno zdravljenje zaradi odvisnosti od alkohola,

    - kdor ni  bil vključen v noben način zdravljenja, ima pa težave z odvisnostjo od alkohola in je trdno odločen o opustitvi pitja alkohola in je vzpostavil abstinenco ter izrazi željo, do vključitve v skupino,

    - svojec, ki trpi zaradi prisotne odvisnosti od alkohola v družini.

    Sestanki terapevtskih skupin potekajo v Zdravstvenem domu Ajdovščina, v učilnici za zdravstveno vzgojo (prvo nadstropje levo), vsak delovni ponedeljek.

    Nov član lahko skupino obišče vsak delovni ponedeljek,  po predhodnem individualnem pogovoru s terapevtom, na tel. št. 051 337 347.

    Zelo pomemben element v procesu obravnave so izkušnje in zgledi tistih članov, ki so se rešili odvisnosti od alkohola in skupaj s svojimi najbližjimi živijo človeka vredno življenje. S pomočjo skupine se razvija globoko človeško razumevanje, prijateljstvo in ljubezen v novi obliki medsebojnih odnosov, kakršnih oseba odvisna od alkohola prej ni imela.