OPOZORILO O UPORABI ZAŠČITNE MASKE !

Spoštovani,

v primeru, da imate znake prehladnega obolenja, je obvezno nošenje zaščitne maske.

 

OBVESTILO PACIENTOM O CEPLJENJU PROTI SEZONSKI GRIPI 2017/2018

  • 17.10.2017
  • Pred gripo se lahko učinkovito zavarujemo z vsakoletnim cepljenjem. Cepljenje proti gripi je priporočljivo za vse, ki želijo sebe in svoje bližnje zaščititi pred boleznijo, še posebej pa za nosečnice, kronične bolnike, za starejše osebe in majhne otroke. Priporočljivo je tudi za vse osebe, ki so pri svojem delu izpostavljene nevarnostim okužbe ali lahko prenesejo okužbo na druge.

    V Zdravstvenem domu Ajdovščina bomo pričeli s cepljenjem proti sezonski gripi v ponedeljek 16. 10. 2017.

    Cepljenje bo potekalo:
    - v ambulanti nujne medicinske pomoči
    od ponedeljka do petka od 07.30 do 19.30 ure
     - v Zdravstveni postaji Vipava – splošna ambulanta
    od ponedeljka do petka od 12.00 do 14.00 ure.

    Upravičenci za cepljenje s cepivom proti gripi, ki ga krije ZZZS, so kronični bolniki z boleznimi obtočil, dihal, sečil, jeter, z metabolnimi boleznimi, živčno mišičnimi in vezivnimi boleznimi, malignimi obolenji, boleznimi krvi in krvotvornih organov, boleznimi, ki slabijo imunski odziv in to ne glede na njihovo starost ter vse zdrave osebe stare 65 let in več ne glede na zdravstveno stanje. Za te paciente je cena cepljenja proti gripi 7 EUR.

    Vse ostale zdrave osebe, stare od 6 mesecev do vključno 64 let, za cepljenje proti gripi plačajo cepivo in cepljenje skupaj v znesku 14 EUR.

    Cepljenje proti gripi kroničnim bolnikom svetuje osebni zdravnik. Kombinacijo cepljenja proti gripi in proti pnevmokokni pljučnici tudi odobri osebni zdravnik skladno s shemo priporočil za tako cepljenje. Cepljenje se izvede istočasno v eno roko s cepivom proti gripi, v drugo roko s cepivom proti pljučnici. Cena cepljenja proti pnevmokokni pljučnici je 24 EUR.

    Cepljenje se bo izvajalo predvidoma do 27. 02. 2018 oziroma do porabe cepiva.

    Za vse dodatne informacije se lahko obrnete direktno na cepilna mesta oziroma pokličete pomočnico direktorice za ZN na GSM 041 646 172.