Če ste prehlajeni, vas boli žrelo, kašljate, imate povišano telesno temperaturo, OSTANITE DOMA in ne hodite v zdravstveni dom nenapovedano, temveč POKLIČITE v ambulanto svojega osebnega/nadomestnega zdravnika, kjer boste prejeli vsa nadaljnja navodila.

Prosimo vas, da administrativne zadeve (naročanje receptov, napotnic, bolniških staležev, itd.) uredite preko telefona ali preko e-pošte, na pregled pa pridete ob dogovorjeni uri.

NAMEN UKREPOV JE ZMANJŠATI ŠTEVILO LJUDI V ČAKALNICAH TER OMEJITI NEVARNOST MOREBITNE OKUŽBE!

Ker se zavedamo, da zaradi vseh ukrepov, katerih posledica je tudi dodatna obremenjenost osebja (telefonsko preverjanje morebitne okuženosti naročenih pacientov, razkuževanje in prezračevanje prostorov med pacienti), občasno težko prikličete svojo ambulanto, vas prosimo da v takih primerih pošljete e-sporočilo.

V urgentnih primerih pokličite 112.

Za vse morebitne nevšečnosti se vam opravičujemo in se vam zahvaljujemo za vaše razumevanje.

Vprašalnik za preverjanje zdravstvenega stanja pacientov pred obravnavo v ambulanti >>

Ekipa NMP ZD Ajdovščina na Rogli 2019 – pričakovano odlični

 • 16.09.2019
 • Od 12. do 14. septembra je na Rogli potekalo že 13. strokovno-izobraževalno tekmovanje ekip nujne medicinske pomoči (NMP). Na dogodku, ki se ga lahko udeležijo ekipe, ki so vključene v sistem NMP, je letos sodelovalo 22 ekip, 20 iz Slovenije in 2 iz Hrvaške.

  Člani v ekipah NMP so lahko tekmovali v ekipah z zdravnikom (dva reševalca in zdravnik – 13 ekip) ter v ekipah brez zdravnika (dva reševalca – 9 ekip). Za tekmovanje ekipe potrebujejo reševalno vozilo ter vso opremo za nudenje NMP, predpisano s Pravilnikom o NMP. Scenariji potekajo na različnih lokacijah na pobočjih Rogle, nekaj pa jih je izvedenih tudi v zaprtih prostorih. Da je občutek reševanja čim bolj podoben realni situaciji, so v te scenarije vključeni živi statisti, invazivni postopki pa se zaradi varnosti izvajajo na lutkah ali različnih modelih. V reševanje različnih scenarijev se vključujejo tudi druge intervencijske službe kot so gasilci, policija, gorska reševalna služba,…

  Letos je na tekmovanju prvič sodelovala tudi Dispečerska služba zdravstva, ki je vzpostavila mobilno enoto dispečerskega sistema na lokaciji tekmovanja in poskrbela za aktiviranje ekip skladno s Pravilnikom o dispečerski službi zdravstva.

  Ekipa NMP ZD Ajdovščina v sestavi Domen Slukan – zdravstveni reševalec, Anej Kodele – diplomirani zdravstvenik, Anej Skočir – zdravnik ter Simona Samide – rezervna članica je v skupnem seštevku točk ekip z zdravnikom dosegla odlično 5. mesto.  Še enkrat več se je pokazalo, da v službi NMP ZD Ajdovščina delamo dobro, strokovno in da smo na pravi poti. 

  Domen, Anej K., Anej S. in Simona, hvala in čestitke za odlično uvrstitev.

   

  Sodelavci Zdravstvenega doma Ajdovščina

  Slika ekipe NMP Ajdovščina, sestavljena iz treh članov, poleg še ocenjevalec, ki ocenjuje izvajanje enega izmed scenarijev. Dogodek poteka na travnatem pobočju, v odzadju tudi ekipe drugih tekmovalcev ter iglasti godz

  Slika ekipe NMP sestavljena iz štirih članov, na Tekmovanju ekip NMP Rogla 2019, ki stoji pred reševalnim vozilom, v odzadju kolona reševalnih vozil