OPOZORILO O UPORABI ZAŠČITNE MASKE !

Spoštovani,

v primeru, da imate znake prehladnega obolenja, je obvezno nošenje zaščitne maske.

 

EU PROJEKT – MOJ PROJEKT 2019

  • 28.05.2019
  • V Sloveniji bo v mesecu maju že peto leto zapored potekal projekt EU PROJEKT – MOJ PROJEKT. V več kot 50 krajih po Sloveniji se bodo odvijale pestre in zanimive dejavnosti iz najrazličnejših področij. Letos je v ta projekt vključen tudi Center za krepitev zdravja iz Zdravstvenega doma Ajdovščina z različnimi dejavnostmi za opolnomočenje in krepitev zdravja za vse.

    V ta namen bodo v tednu od 11. do 18. maja potekale brezplačne dejavnosti na različnih lokacijah po Ajdovščini. Ker v tem tednu obeležujemo svetovni dan hipertenzije, bo en dan namenjen delavnici o ZVIŠANEM KRVNEM TLAKU, ki jo bo vodila VERONIKA RUPNK, dr.med., specialist družinske medicine, dotaknili pa se bomo tudi zdravega življenjskega sloga in gibalnih aktivnosti za preprečevanje povišanega krvnega tlaka. Poleg tega se boste lahko udeležili nordijske hoje, ki jo bo vodila ALENKA ČERNE, inštruktor nordijske hoje, ali pa testa hoje na 2km ter s tem preverili svojo aerobno zmogljivost. ANEJA KODRIČ, mag. psihologije, bo predavala o preobremenjenosti in stresu, na katerem se boste naučili soočati z vsakodnevnimi obremenitvami in s tem izboljšali duševno blagostanje. Z Anžejem Pračkom, dipl. kineziologom, pa bomo spoznali pomen vadbe za preprečevanje padcev v starejšem obdobju in se naučili osnovnih vaj za ohranitev vitalnosti.

    Osrednji dogodek bo PARADA UČENJA, ki jo organizira Ljudska Univerza Ajdovščina. Ekipa Centra za krepitev zdravja bo izvajala meritve telesne pripravljenosti za odrasle in svetovanje glede na rezultate, predstavljen bo model debelega črevesa v okviru programa SVIT in pripravljena bo stojnica s predstavitvijo programov integriranega Centra za krepitev zdravja Ajdovščina (priprava na porod in starševstvo, zobozdravstvena preventiva za otroke in mladostnike, programi krepitve zdravja za vse), patronažna služba pa bo izvajala meritve.

    V tem tednu obeležujemo tudi mednarodni dan družine, zato boste lahko obiskali predavanje za starše, kjer boste pridobili ustrezne informacije o preživljanju prostega časa v krogu najbližjih. Poleg tega bo organizirana delavnica interaktivnih iger za družine, ki so vključene v multidisciplinarni program družinske obravnave, ki temelji na spodbujanju spreminjanja prehranskih in gibalnih navad celotne družine, z izhodišči prehrane, prilagojene potrebam otroka in mladostnika, redne in zadostno intenzivne telesne dejavnosti, spreminjanja prehranskih in gibalnih navad celotne družine.

    Lepo vabljeni, da z nami obeležite ta pomemben teden in si okrepite zdravje ter zagotovite boljše počutje.

    Center za krepitev zdravja

     

    PriponkaVelikost
    PDF icon eu_projekt_-_razpored.pdf151.26 KB