Če ste prehlajeni, vas boli žrelo, kašljate, imate povišano telesno temperaturo, OSTANITE DOMA in ne hodite v zdravstveni dom nenapovedano, temveč POKLIČITE v ambulanto svojega osebnega/nadomestnega zdravnika, kjer boste prejeli vsa nadaljnja navodila.

Prosimo vas, da administrativne zadeve (naročanje receptov, napotnic, bolniških staležev, itd.) uredite preko telefona ali preko e-pošte, na pregled pa pridete ob dogovorjeni uri.

NAMEN UKREPOV JE ZMANJŠATI ŠTEVILO LJUDI V ČAKALNICAH TER OMEJITI NEVARNOST MOREBITNE OKUŽBE!

Ker se zavedamo, da zaradi vseh ukrepov, katerih posledica je tudi dodatna obremenjenost osebja (telefonsko preverjanje morebitne okuženosti naročenih pacientov, razkuževanje in prezračevanje prostorov med pacienti), občasno težko prikličete svojo ambulanto, vas prosimo da v takih primerih pošljete e-sporočilo.

V urgentnih primerih pokličite 112.

Za vse morebitne nevšečnosti se vam opravičujemo in se vam zahvaljujemo za vaše razumevanje.

Vprašalnik za preverjanje zdravstvenega stanja pacientov pred obravnavo v ambulanti >>

OBVESTILO O CEPLJENJU PROTI SEZONSKI GRIPI 2019/2020

 • 24.10.2019
 • Gripa predstavlja veliko grožnjo za javno zdravje in ima velik vpliv na obolevnost in umrljivost. Cepljenje proti gripi je še zlasti priporočljivo za kronične bolnike, starejše osebe, majhne otroke (od 6 mesecev do 2 let starosti), nosečnice ter za ekstremno debele (ITM ≥40). Cepljenje je priporočljivo tudi za osebe, ki so pri svojem delu izpostavljene nevarnosti okužbe ali pri delu lahko prenesejo okužbo na druge osebe, še posebno to velja za zdravstvene delavce in sodelavce ter druge nujne službe.

  Virusi gripe se stalno spreminjajo, zato se spreminja tudi cepivo, ki je vsako leto pripravljeno tako, da ščiti proti virusom, ki bodo predvidoma krožili v prihajajoči sezoni. Svetovna zdravstvena organizacija je letos precej kasneje kot običajno določila sestavo cepiva proti gripi, zato pričakujemo, da bo z razdeljevanjem cepiva možno začeti kasneje kot lani (predvidoma v drugi polovici oktobra).

  Sezona gripe se v Sloveniji največkrat prične v drugi polovici decembra, največ zbolelih je proti koncu januarja in v prvi polovici februarja. Po cepljenju proti gripi se zaščita vzpostavi v dveh tednih, zato bo časa za cepljenje dovolj. Povzeto po: https://www.nijz.si/sl/cepljenje-proti-gripi-v-sezoni-20192020

  KDAJ in KJE se lahko CEPITE V ZDRAVSTVENEM DOMU AJDOVŠČINA?

  V ZDRAVSTVENEM DOMU AJDOVŠČINA BOMO PRIČELI

  S CEPLJENJEM PROTI SEZONSKI GRIPI

  v četrtek, 24. 10. 2019.

  CEPITE SE LAHKO   Fantek z rumenim šalom, rdečim plaščkom in modrimi hlačami kiha v bel robček

  • V AMBULANTI NUJNE MEDICINSKE POMOČI

  OD PONEDELJKA DO PETKA OD 07.30 DO 19.30 URE

  • V ZDRAVSTVENI POSTAJI VIPAVA – SPLOŠNA AMB.

  OD PONEDELJKA DO PETKA OD 12.00 DO 14.00 URE

  CENA CEPLJENJA:

  • ZA KRONIČNE BOLNIKE, OSEBE Z DEJAVNIKI TVEGANJA IN STAREJŠE OD 65 LET JE CEPLJENJE BREZPLAČNO, (stroške cepljenja v celoti krije obvezno zdravstveno zavarovanje.
  • ZA ZDRAVE OSEBE  DO STAROSTI 64 LET    14,00 EUR