OPOZORILO O UPORABI ZAŠČITNE MASKE !

Spoštovani,

v primeru, da imate znake prehladnega obolenja, je obvezno nošenje zaščitne maske.

 

Zaključek cepljenja proti gripi 2020

  • 06.11.2020
  •  

    Spoštovani,

    obveščamo vas, da smo celotno dobavljeno količino cepiv proti gripi, porabili oziroma določeno manjšo količino, v skladu z navodilom Ministrstva za zdravje (z dne 4.11.2020) rezervirali izključno za cepljenje najranljivejših pacientov, ki ga bomo izvedli v naslednjih dneh v ambulantah.

    V Zdravstvenem domu Ajdovščina smo za izvedbo letošnjega cepljenja pravočasno zagotovili bistveno večjo količino odmerkov cepiva kot smo ga porabili lani (lani nekaj manj kot 1.800 kos, letos 3.100 kos) in obenem službo, ki je na ravni države odgovorna za dobavo cepiv že pred začetkom sezone cepljenja obvestili, da bomo v primeru večjega povpraševanja, naročili oz. prosili za dodatne količine cepiva. Ob tem naj opozorimo, da smo naročili in prejeli največjo možno količino cepiv, ki jo lahko naenkrat hranimo v kontroliranih skladiščnih pogojih.

    Zaradi težav z dobavo bistveno večjih količin cepiv (na ravni države), smo vas 30.10.2020 preko več medijev (časopis Latnik, spletne strani Zdravstvenega doma Ajdovščina, Občine Ajdovščina, Občine Vipava, Lokalne Ajdovščina) obvestili, da bo to vplivalo na predviden obseg cepljenj in vas obenem prosili, da pred nameravano udeležbo na cepljenju, pokličete na dežurno telefonsko številko, kjer ste lahko dobili informacijo o preostalih dveh terminih cepljenja na lokaciji Doma krajanov Cesta in Gasilskega doma Vipava.

    Na osnovi zadnjih informacij, tudi navedenega dopisa Ministrstva, ugotavljamo, da dodatnih količin cepiva s strani države, verjetno ne bomo prejeli, in vam zato sporočamo, da bomo s 7.11.2020, letošnje javno organizirano cepljenje zaključili.

    V primeru kakršnih koli sprememb vas bomo obvestili preko lokalnih medijev oz. spletnih strani.

    Hvala za razumevanje!

    PriponkaVelikost
    PDF icon Navodilo Ministrstva za zdravje GRIPA78.16 KB