OPOZORILO O UPORABI ZAŠČITNE MASKE !

Spoštovani,

v primeru, da imate znake prehladnega obolenja, je obvezno nošenje zaščitne maske.

 

Cepljenje SPLOŠNE POPULACIJE proti virusu SARS-Cov-2

  • 11.01.2021
  •  

    Spoštovani,

    sporočamo vam, da bomo v tem tednu prejeli pripadajoče število odmerkov cepiva za splošno populacijo.

    Ker predvidevamo, da bomo cepivo prejeli 13. ali 14.1.2021, smo cepljenje organizirali v petek, 15.1.2021, med 14. in 19. uro, v dveh ambulantah, ki se nahajajo nasproti službe Nujne medicinske pomoči. V ta namen boste prejeli SMS obvestilo s podatkom o terminu cepljenja in nato en dan pred cepljenjem še en SMS opomnik.

    Za cepljenje vstopite skozi glavni vhod, kjer bo triažni zdravstveni delavec preveril vaše zdravstveno stanje. Nato se na vrstomatu (s kartico zdravstvenega zavarovanja) prijavite v informacijski sistem, zatem sledite oznakam, ki vas bodo vodile do cepilnega mesta in nato v čakalnici počakajte na poziv zdravstvenega delavca, izvajalca cepljenja.

    Po končanem cepljenju s 1. odmerkom boste prejeli SMS obvestilo s podatkom o predvidenem terminu cepljenja z 2. odmerkom. Tudi v tem primeru boste en dan pred cepljenjem prejeli SMS opomnik. Ker obstaja možnost, da cepljenje z 2. odmerkom ne bo točno 3 tedne po prejemu 1. odmerka, bodite posebej pozorni na SMS opomnik.

    V skladu z navodili Ministrstva za zdravje, bomo najprej s 1. odmerkom cepili pacienti/pacientke zdravnikov našega zdravstvenega doma, ki so oddali prijavo najkasneje do 11.1.2021 in so starejši od 80 let. Temu bo sledilo cepljenje prijavljenih pacientov v starostni skupini med 70. in 80. letom starosti in tako naprej, po navodilih Ministrstva.

    Obveščamo vas, da je zanimanje za cepljenje zelo veliko, zato bodo ta petek cepljeni večinoma le pacienti/pacientke, starejši od 85 let.

    V kolikor se cepljenja, iz opravičljivih razlogov ne boste mogli udeležiti, nam to čim prej sporočite na telefonsko številko 051 656 831.

    V primeru morebitnih vprašanj ali pripomb vas prosimo, da s tem ne obremenjujete zdravstvenih delavcev v ambulantah, temveč nam jih pošljite na elektronski naslov cepljenje (pri) zd-ajdovscina (pika) si, e-sporočilo pa naslovite »Cepljenje – pojasnilo«.

    Na tem elektronskem naslovu še naprej sprejemamo tudi prijave za cepljenje. To sporočilo naslovite »Cepljenje – prijava«, v sporočilo pa napišite »Prijavljam se za cepljenje proti koronavirusu – ime in priimek, številka kartice zdravstvenega zavarovanja, številka mobilnega telefona za obveščanje, priimek osebnega zdravnika«. V enem sporočilu lahko prijavite več oseb.

    Glede na usmeritve MZ in NIJZ ter v skladu z Nacionalno strategijo cepljenja, bo cepljenje proti covid-19 v prvi fazi v splošni populaciji namenjeno starejšim od 60 let in kroničnim bolnikom, ki imajo večje tveganje za potek bolezni. Cepljenje bo predvidoma potekalo postopoma glede na dostopnost cepiva, tako da bo najprej namenjeno starejšim od 80 let, nato starejšim od 70 let, nato starejšim od 60 let in nato tudi mlajšim kroničnim bolnikom. Za osebe, ki so nepokretne bo cepljenje organizirano po prejemu dodatnih navodil. 

    Ker smo pri organiziranju in izvajanju cepljenj odvisni od sistema dobav na ravni države, vam predlagamo da pozorno spremljate informacije v medijih o dobavah cepiv in cepljenju na ravni države, na naši spletni strani pa obvestila o cepljenjih, ki jih bomo izvajali v našem zdravstvenem domu.

     

    Ekipa Zdravstvenega doma Ajdovščina