OPOZORILO O UPORABI ZAŠČITNE MASKE !

Spoštovani,

v primeru, da imate znake prehladnega obolenja, je obvezno nošenje zaščitne maske.

 

POMEMBNI OBVESTILI – TESTIRANJE IN CEPLJENJE

  • 15.01.2021
  •  

    1. PROSTOVOLJNO IN BREZPLAČNO TESTIRANJE S HITRIMI ANTIGENSKIMI TESTI (HAGT)

    Sporočamo vam, da se bodo od 18.1.2021 dalje, testiranja na virus SARS-Cov-2 s HAGT izvajala od ponedeljka do petka, med 12. in 14. uro, na isti lokaciji, torej v Domu krajanov Ajdovščina (naslov Prešernova 26).

    Testiranja bodo organizirana za občane občin Ajdovščina in Vipava.

    Na testiranje dostopajte s parkirišča pred starim mlinom, skozi polkrožni vhod, izstopajte pa skozi podhod pri trgovini Manufaktura.

    Testiranje s HAGT je namenjeno tistim, ki veste ali domnevate, da ste bili v zadnjih dneh v rizičnem kontaktu z okuženo osebo. Pogoj za udeležbo na testiranju je, da ste zdravi, brez znakov akutne okužbe dihal ali prebavil. V primeru bolezenskih znakov pokličite ambulanto svojega izbranega ali dežurnega zdravnika. 

    Na testiranje se ni potrebno posebej naročiti. S seboj morate imeti osebni dokument in kartico zdravstvenega zavarovanja, za potrebe obveščanja o rezultatu testa pa bomo potrebovali tudi številko vašega mobilnega telefona.

    Pri čakanju na odvzem brisa ves čas vzdržujte medosebno razdaljo vsaj 2 metra in nosite masko.

    O rezultatu testiranja boste obveščeni še isti dan z SMS.

    Če bo test pozitiven, se nemudoma izolirajte in obvestite svojega izbranega zdravnika.

    Negativni rezultat testa naj vam ne da občutka lažne varnosti, saj ste lahko že čez dve uri pozitivni. Še naprej upoštevajte vsa priporočila za preprečevanje širjenja okužbe.

     

    1. CEPLJENJE PROTI VIRUSU SARS-COV-2

    Sporočamo vam, da bomo zaradi določene negotovosti pri dobavi cepiv, morali temu dejstvu prilagajati organizacijo cepljenj. To pomeni, da obstaja možnost, da bomo morali cepljenja izvajati ob različnih dnevih, predvidoma bodo lahko to torki, srede, četrtki ali petki, dopoldne ali popoldne.

    Seveda se bomo trudili, da boste o terminu cepljenja obveščeni najmanj dva dni prej. Torej, če bo vaš termin cepljenja v sredo dopoldne, boste SMS obvestilo prejeli najkasneje v ponedeljek popoldne. Če bo kakšna dodatna težava, vas bomo obvestili po telefonu.

    Vse, ki ste se prijavili za cepljenje, zato prosimo, da ste stalno pozorni na prejeta SMS obvestila.

    V kolikor se cepljenja, iz opravičljivih razlogov ne boste mogli udeležiti, nam to čim prej sporočite na telefonsko številko 051 656 831.

    V primeru morebitnih vprašanj ali pripomb vas prosimo, da s tem ne obremenjujete zdravstvenih delavcev v ambulantah, temveč nam jih pošljite na elektronski naslov cepljenje (pri) zd-ajdovscina (pika) si cepljenje (pri) zd-ajdovscina (pika) si (), e-sporočilo pa naslovite »Cepljenje – pojasnilo«.

    Na tem elektronskem naslovu, torej cepljenje (pri) zd-ajdovscina (pika) si  cepljenje (pri) zd-ajdovscina (pika) si () še naprej sprejemamo tudi prijave za cepljenje. Sporočilo naslovite »Cepljenje – prijava«, v sporočilo pa napišite »Prijavljam se za cepljenje proti koronavirusu – ime in priimek, številka kartice zdravstvenega zavarovanja, številka mobilnega telefona za obveščanje, priimek osebnega zdravnika v ZD Ajdovščina« . V enem sporočilu lahko prijavite več oseb.

    Na cepljenje se še vedno lahko prijavite tudi preko telefonske številke 051 656 831, med 8. in 17. uro – ob prijavi nam boste morali sporočiti svoje ime in priimek, številko kartice zdravstvenega zavarovanja, številko mobilnega telefona za obveščanje, priimek osebnega zdravnika.

    Prosimo vas, da redno spremljate obvestila na naši (www.zd-ajdovscina.si) in lokalnih spletnih straneh ter da z vprašanji o testiranjih s hitrimi testi in o cepljenjih ne obremenjujete zdravstvenih delavcev v ambulantah.

     

    Hvala za vaše razumevanje in sodelovanje. Ostanite zdravi!

     

    Ekipa Zdravstvenega doma Ajdovščina