OPOZORILO O UPORABI ZAŠČITNE MASKE !

Spoštovani,

v primeru, da imate znake prehladnega obolenja, je obvezno nošenje zaščitne maske.

 

30. LET TEKMOVANJA ZA ČISTE ZOBE OB ZDRAVI PREHRANI V OBČINAH AJDOVŠČINA IN VIPAVA

  • 19.06.2017
  • Zdravstveni dom Ajdovščina je skupaj z šolami zaključil že 30. tekmovanje za Čiste zobe ob zdravi prehrani. In kot se za tak jubilej spodobi, je bil letošnji zaključek nekaj posebnega. Izdali smo zbornik, ki je nastal z veliko pomočjo vodstev, mentorjev in učencev iz vseh šol. Svoje spomine in pogled nazaj so prispevali tudi začetniki te akcije v Sloveniji in zaposleni v ZD Ajdovščina.  Izdajo zbornika so omogočili podjetje Sanolabor, Lekarna Ajdovščina, Zasebna zobna ambulanta dr. Dušanka Čolović in podjetje T-NET.

    Poleg izdanega zbornika smo v sodelovanju z vsemi šolami ter njihovimi učitelji in mentorji pripravili zelo lepo zaključno prireditev v  Dvorani prve slovenske vlade. Na tej so se z nastopom predstavile vse šole. Prireditev sta povezovala učenca OŠ Danila Lokarja Berhan Aliji in Zoja Volk. Za organizacijo in vodenje prireditve je zaslužna ga. Izidora Černigoj. Oder je okrasila ga. Anja Kotnik.

    Glasbena skupina iz CIRIUSA pod vodstvom ga.Loredane Sajovic, nas na začetku prireditve z svojim nastopom, kot vedno očarala.  Pevski zbor OŠ Dobravlje- podružnice Vipavski Križ je pod vodstvom ga. Nataše Valič zapel slovensko himno. Nato  nas je z spodbudnimi besedami nagovoril župan g. Tadej Beočanin. Sledila sta govora direktorice ZD Ajdovščina ga. Bože Ferfolja in dolgoletne vodje tekmovanja za Čiste zobe ob zdravi prehrani dr.Tatjane Leskošek Denišlič. Osrednji del prireditve je bil nastop učencev iz vseh osnovnih šol v občinah Ajdovščina in Vipava. Plesna skupina EL 1 iz OŠ Danila Lokarja, nam je zaplesala moderni ples. Za njimi je sledil nastop folklorne skupine iz OŠ Col, pod mentorstvom ga.Heidi Rodman in ga.Nives Furlan. Iz OŠ Otlica so nas presenetili z humornim skečem, ki je nastal pod vodstvom ga.Ivice Vidmar. Predstavili so se tudi učenke OŠ Šturje z lutkovno predstavo o zobni miški, pod mentorstvom ga. Klavdije Jerončič in ga.Suzane  Gorup. Iz OŠ Draga Bajca Vipava-podružnica Vrhpolje, je nastopila skupina učencev, ki so deklamirali svoje pesmice o zobkih in zdravju. Nastop so pripravili pod mentorstvom ga. Sare Furlan.  Po nastopih vseh šol nas je pozdravila vodja zobozdravstva v ZD Ajdovščina dr. Silvana Bizjak. Sledila je podelitev priznanj in nagrad vsem zmagovalnim razredom v letošnjem tekmovanju. Zmagovalni razredi so prejeli posebno priznanje, ki ga podeljuje slovensko zobozdravniško društvo in vodja programa dr. Matej Leskošek. Podjetje Glaxo pa je prispevalo nagrade. Po podelitvi je pevski zbor iz OŠ Vipavski Križ zapel še himno Na zdravje zdravju. Sledila je pogostitev in druženje v avli  dvorane, v kateri smo pripravili tudi razstavo likovnih izdelkov na temo zobje in zdravje. Izdelke so prispevale vse osnovne šole.  Za vse povabljene smo pripravili  tudi manjšo pogostitev s Fructalovimi sokovi in sladoledom Leone. Odličen kruh  nam je podaril Mlinotest, češnje pa  kmetija Viljema Marca iz Planine. Zdrave namaze in napitke, nam je pripravil kuhar Sebastjan Pahor. Prireditev sta podprla tudi ZD Ajdovščina ter Mercator.

    V okviru letošnjega tekmovanja za Čiste zobe ob zdravi prehrani smo nagradili tudi vse tiste učence, ki so imeli ob vsaki nenapovedani kontroli vedno čiste zobe. 400 otrok smo nagradili s peščenimi uricami, ki smo jih nabavili s pomočjo podjetja INCOM.

    Dejstvo je, da je bil za Zdravstveni dom Ajdovščina in službo Zobozdravstvene vzgoje in preventive to lep in velik dogodek. Ta pa ne bi bil tako lep, če ne bi pri tem sodelovale vse šole. Vsi ravnatelji, učenci in njihovi mentorji učitelji in starši, zaposleni v ZD Ajdovščina ter naša domača podjetja in sponzorji. V imenu ZD Ajdovščina vsem skupaj iskrena hvala.